LIVE Șefii Jandarmeriei, Sindile, Cucoș și Cazan, puși oficial sub acuzare. Ei au plecat de la Parchet în huiduielile oamenilor

LIVE Șefii Jandarmeriei, Sindile, Cucoș și Cazan, puși oficial sub acuzare. Ei au plecat de la Parchet în huiduielile oamenilor

Șefii Jandarmeriei, Sindile, Cucoș și Cazan, puși oficial sub acuzare. Ei au plecat de la Parchet în huiduielile oamenilor.

12.34 La Parchetul General a ajuns și secretarul de stat din MAI pentru relația cu instituția prefectului, Dan Mihai Chirică. Este pus sub acuzare pentru complicitate la abuz in serviciu și complicitate la participatie improprie la purtare abuziva. Și el a fost huiduit de protestatari.

12.15 Maiorul Laurențiu Cazan a declarat, la ieșirea de la audieri, că procurorii l-au anunțat că are calitate de suspect. Cazan susține in continuare ca a respectat legea și le-a transmis protestatarilor care ii strigau in ureche sa respecte și ei legea.

11.47 La audieri a venit și maiorul Laurențiu Cazan, care a intrat în Parchetul General prin ministerul Mediului. A fost urmărit și huiduit de protestatari. El este pus sub acuzare pentru abuz in serviciu și participatie improprie la purtare abuziva, fals și uz de fals. Cazan a fost șeful dispozitivului de jandarmi din piața Victoriei din 10 August. Cazan a ieșit din ministrul mediului și a intrat in parchetul general. A fost flancat de jandarmi și urmărit de protestatari care i-au strigat pe tot parcursul drumului pana in clădirea Parchetului.

11.21 Sebastian Cucos a iesit din sediul Parchetului General, fiind huiduit de catre protestatari. Ofiterul nu a facut nicio declaratie. Potrivit unor surse judiciare, ofiterul a fost anuntat ca are calitatea de suspect, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.

11.02 Actualul șef al Jandarmeriei, Cătălin Sindile, a anunțat, după ce a ieșit de la Parchet, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect la complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în dosarul protestului din 10 august.

Adjunctul lui Sindile, Sebastian Cucoş, s-a prezentat și el, vineri dimineață, la Parchet. Cucoş şi-a făcut loc cu greu printre cei aproximativ 20 de protestatari aflaţi lângă Parchet, care i-au reproşat acţiunile din Piaţa Victorie, unii dintre ei strigând "Criminalule!" şi "Demisia!", potrivit Agerpres.

La faţa locului se află un dispozitiv de jandarmi, care încearcă să menţină ordinea. De altfel, jandarmii au încercat să îl ridice pe unul dintre protestatari, însă au renunţat după ce lucrurile s-au mai calmat.

Mai multi jandarmi au venit in spatele Parchetului General si ii legitimeaza pe protestatari. Printre cei legitimati este si Doru Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989. "Eu am venit la Parchet de 28 de ani sa va apar drepturile voastre, sa ajungeti voi colonei", a declarat suparat Maries.

El este cercetat de procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă.

Alături de el mai sunt acuzați în același dosar adjunctul său, Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei București, Laurențiu Cazan, și șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv.

Mai mulți protestatari prezenți în fața Parchetului general i-au reproșat lui Sindile faptul că jandarmii au gazat oamenii în seara de 10 august. ”Cât de javră poți să fii, ai gazat niște copii”, i-au strigat ei șefului Jandarmeriei.

Alți doi șefi din cadrul Jandarmeriei, Sebastian Cucoș și Laurențiu Cazan, vor fi prezenți astazi la parchet pentru a fi înștiințați că sunt cercetați penal, precum și un secretar de stat în MAI.

Revenim cu amănunte


Cazan


Cucoș


Sindile

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

2 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

3 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

4 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…