LIVE TEXT Miniștrii propuși pentru guvernul Grindeanu sunt audiați în comisiile parlamentare

LIVE TEXT Miniștrii propuși pentru guvernul Grindeanu sunt audiați în comisiile parlamentare

Cei 26 de candidati propusi pentru functia de ministru in noul guvern sunt audiati miercuri dimineata in comisiile de specialitate din Parlament, urmand apoi sa primeasca votul de investitura.

Desfasurarea LIVETEXT a audierilor de miercuri:

12.51 Sevil Shhaideh (ministerul Dezvoltarii, vicepremier) a primit si ea avizul parlamentarilor din comisii.

12.25 Adriana Petcu (ministerul apelor si padurilor) si Serban Valeca (Cercetare) au trecut de comisii

12.12 Daniel Constantin, propus vicepremier si ministru al Mediului, a fost avizat favorabil, acesta precizand ca "problema cea mai mare a Romaniei" o reprezinta deseurile, tara noastra riscand inca o procedura de infringement. (News.ro)

11.44 Ioan Vulpescu, avizat ministru al Culturii si Identitatii Nationale: Ministerul va avea in 2017 un buget de pana la 1 miliard lei

11.41 Marius Dunca (ministerul turismului si sportului), aviz pozitiv

11.12 Gabriel Les (Aparare) si Augustin Jianu (Comunicatii) au trecut de comisii

10.49 Mircea Titus Dobre, propus la ministerul turismului a primit aviz pozitiv. El a spus ca Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va fi desfiintata si ca vrea sa dezvolte turismul religios.

10.36 La aceasta ora incepe si audierea lui Gabriel Les, propus la ministerul apararii. Comisiile au votat ca si aceasta audiere sa fie cu usile inchise, in ciuda protestelor lui Cezar Preda.

Razvan Cuc (Transporturi), avizat de comisiile de profil.

10.26 Mircea Titus Dobre, propus pentru funcția de ministru al Turismului a primit si el aviz favorabil

10.23 Sedinta Comisiilor reunite de aparare din Parlament, in care este audiata Carmen Daniela Dan, propusa pentru functia de ministru al Afacerilor Interne, se desfasoara cu usile inchise. Decizia a fost luata de catre membrii comisiilor reunite pe motiv ca in cadrul audierii vor fi luate in discutie subiecte ce tin de siguranta nationala. (Agerpres)

10.11 Andreea Pastarnac a primit avizul comisiilor in ciuda protestelor lui Eugen Tomac care a spus ca cea propusa in functia de ministru pentru romanii de pretutindeni nu a raspuns la nicio intrebare din cele puse de parlamentari.

Pastarnac: "Ranitii din Colectiv care au ajuns in Israel s-au bucurat de tot sprijinul meu personal"

9.41 Vot pozitiv in comisiile de politica externa si pentru Teodor Melescanu. Ce a spus ministrul de Externe propus: "Nici macar Marea Neagra nu mai este un bun vecin, prin militarizarea Crimeei/ Am o responsabilitate morala pentru dezvoltarea relatiilor cu Ungaria"

9.34 Florin Jianu, propus pentru functia de ministru pentru mediul de afaceri, a primit si el rapid avizul comisiilor economice

9.09 Melescanu isi prezinta si el planurile pentru Ministerul de Externe.

8.42 Alexandru Petrescu a primit vot pozitiv in comisii. El a insistat apoi intr-o scurta declaratie data jurnalistilor pe tema fondului suveran pe care vrea sa-l infiinteze guvernul Grindeanu si a adaugat ca va face un audit la nivelulministerului in privinta masurilor luate in "ultimele 12-13 luni".

De asemenea a spus ca firmele de stat trebuie aduse pe profit, declarand ca vrea sa se ocupe de cazul Oltchim.

Dupa Petrescu, la comisiile economice a venit Toma Petcu.

8.35 Mihaela Toader a primit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare de specialitate. In fata acestora urmeaza sa vorbeasca Ana Birchall

8.15 Incep audierile pentru persoanele propuse pentru functiile de ministru delegat fonduri europene -Mihaela Toader - si ministru delegat afaceri europene - Ana Birchall.

Alexandru Petrescu, propus la Ministerul Economiei, isi prezinta si el in comisii prioritatile.

--------------------
Audierea ministrilor propusi va avea loc intre orele 8.00 si 14.00, iar de la ora 15.00 premierul desemnat Sorin Grindeanu va prezenta in plen programul de guvernare si lista guvernului. Urmeaza dezbateri si, in final, votul de incredere al Parlamentului pentru noul Cabinet, potrivit programului prezentat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Daca Sorin Grindeanu primeste votul de incredere al Parlamentului, el si noii ministri ar putea depune juramantul la Cotroceni miercuri seara.

Prima şedinţă de Guvern ar urma sa aiba loc miercuri seara de la ora 21.00

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei