LIVE UPDATE Arafat: Incendiul a fost localizat; s-au făcut analize, nu s-au constatat probleme majore

LIVE UPDATE Arafat: Incendiul a fost localizat; s-au făcut analize, nu s-au constatat probleme majore

Un incendiu a izbucnit marți după-amiază la un depozit de mobilă din localitatea Balotești. Incendiul s-a extins și la un alt depozit, în care se află materiale plastice, lemnoase și recipienți aflați sub presiune. Este afectată de flăcări o suprafață de 7.000 de metri pătrați. Incendiul a fost localizat și nu mai există risc de extindere, a declarat marți seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, adăugând că rezultatele analizelor nu au scos în evidență probleme majore.

 

UPDATE ORA 23.21 Arafat: Incendiul a fost localizat; s-au făcut analize, nu s-au constatat probleme majore

Incendiul de la Balotești a fost localizat și nu mai există risc de extindere, a declarat marți seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, adăugând că rezultatele analizelor nu au scos în evidență probleme majore.

''Incendiul a fost localizat. Nu mai există risc de extindere. Se lucrează pentru lichidarea focarelor, iar asta poate dura ore bune. Riscuri în plus nu există'', a declarat, la România TV, secretarul de stat în MAI.

Totodată, el a susținut că din analize nu au reieșit probleme majore și nici nu se pune problema unor măsuri speciale ''în acest moment''.

''S-au făcut analize (...), nu s-au constatat probleme majore, nu se pune problema unor măsuri speciale în acest moment'', a adăugat Arafat.

Oficiali ai ISU București Ilfov au anunțat că dispozitivul a fost redimensionat și la fața locului rămân opt autospeciale de stingere.

UPDATE ORA 22.34 Emil Grigore (Garda de Mediu Ilfov): Probleme majore nu sunt pentru locuitorii din zona Balotești

Probleme majore pentru sănătatea populației din zona incendiului din Balotești nu sunt din cauza fumului rezultat din arderea materialelor aflate în depozitele afectate de flăcări, fiind vorba de materiale care nu sunt foarte periculoase, a declarat reprezentantul Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore.

El a spus că primele buletine de analize vor fi gata în circa o oră și atunci se va putea ști exact gradul de pericol la care ar fi supuși oamenii care stau în zona apropiată incendiului.

"Laboratorul de analize se instalează și din ce știm din consultările cu cei de la ISU și de la Institutul de metrologie nu sunt probleme. Nu putem să spunem dacă zona este sau nu afectată până nu avem rezultatele laboratorului. Nu vorbim de substanțe periculoase, nici de materiale speciale, vorbim de lemn, de produse care se folosesc în fabricarea saltelelor și canapelelor, nu vorbim de substanțe periculoase", a completat el.

Grigore a precizat că este normal ca oamenii să țină cont de recomandările pompierilor și să închidă geamurile.

"Este prima măsură de care trebuie să ținem seama. Este mai bine să ne asiguram, decât să avem probleme mai târziu. Eu vă pot spune din experiența pe care o avem, am mai avut astfel de evenimente, nu sunt probleme. Așteptăm rezultatele de la analize", a afirmat oficialul Gărzii de Mediu din Ilfov.

Potrivit acestuia, având în vedere că nu este vorba despre substanțe periculoase, mai mult ca sigur nu vor fi probleme.

"Fabrica nu folosește în procesul tehnologic substanțe periculoase. Este un obiectiv autorizat din punct de vedere al mediului, ultimul control a fost făcut în ianuarie 2017. Nu au fost probleme", a mai spus Grigore.

UPDATE ORA 22.32 CNAB: Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă nu este afectat de incendiul din Balote?ti

UPDATE ORA 21.03 Incendiu la Balotești/ Raed Arafat: Nu sunt persoane decedate sau rănite

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat pentru AGERPRES că nu sunt persoane decedate sau rănite în incendiul care a izbucnit marți după-amiază la Balotești.

''Nu sunt persoane rănite. (...) Oamenii care locuiesc în împrejurimi sunt sfătuiți să rămână momentan în casă, să nu se panicheze, dacă sunt probleme îi informăm. La acest moment să rămână în casă, să închidă ferestrele, să stea acolo. Asta este informația pe care o avem și de la colegii de la fața locului", a spus Arafat.

El a afirmat că intervenția pentru lichidarea incendiului este de durată.

UPDATE ORA 21.02 Incendiu la Balotești: Oamenii trebuie să evite deplasarea în zona de manifestare a focului

Pompierii recomandă populației care locuiește în zona incendiului izbucnit marți după-amiază la Balotești să rămână în locuințe până la stingerea focului și să evite deplasarea în zona de manifestare a focarului.

Oamenii trebuie să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să părăsească zona de manifestare și să identifice locuri sigure, aerisite.

UPDATE ORA 20:54 Incendiu la Balotești: Focul s-a extins; este afectată de flăcări o suprafață de 7.000 de metri pătrați

Incendiul izbucnit marți după-amiază la Balotești s-a extins și la un alt depozit, în care se află materiale plastice, lemnoase și recipienți aflați sub presiune, iar flăcările depășesc partea superioară a acoperișului cu peste 10 metri, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov.

"Dispozitivul de stingere a fost suplimentat la 10 mașini de stingere și o autoscară, este realizat perimetral cu luarea măsurilor de siguranță pentru pompieri. La fața locului a fost chemată și o autospecială care să verifice nivelul de toxicitate din zonă, fiind degajări intense de fum", a precizat Daniel Vasile, menționând că a fost afectată de incendiu o suprafață de 7.000 de metri pătrați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, locuințele se află la circa 400 — 500 de metri de focar, iar propagarea fumului fiind pe verticală nu implică pericol iminent pentru locatarii din zonă.

În ceea ce privește evoluția incendiului, una dintre halele depozitelor este prăbușită în totalitate și sunt explozii succesive ale unor recipienți aflați sub presiune.

Daniel Vasile a spus că a fost o persoană surprinsă în interior și a fost evacuată de pompieri.

Oficialul ISU București-Ilfov a precizat că au fost identificate și surse de apă în zona adiacentă.

ORA 19:40 Incendiu la un depozit de mobilă din Balotești

Un incendiu a izbucnit marți după-amiază la un depozit de mobilă din localitatea Balotești, fiind trimise la fața locului șapte mașini de stingere și o autoscară.

Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, suprafața afectată de flăcări este estimată la circa o mie de metri pătrați.

Există posibilități de propagare la alte spații de depozitare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria