LIVE UPDATE 'Mai mulți morți' și peste 50 de răniți în urma incendiului care a cuprins un imobil din Londra

LIVE UPDATE 'Mai mulți morți' și peste 50 de răniți în urma incendiului care a cuprins un imobil din Londra

UPDATE ORA 11.14 Uriașul incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe în vestul Londrei a făcut până în prezent 'mai mulți morți' și zeci de răniți, informează AFP și Reuters.

'Avem acum 50 de pacienți duși la 5 spitale din Londra în urma incendiului de la Grenfell Tower', a declarat Stuart Crichton, directorul-adjunct pentru operațiuni la London Ambulance Service, după ce anunțase anterior că există 30 de răniți.

La rândul său, șefa echipelor de pompieri din capitala britanică a anunțat cu puțin timp înainte că 'există mai mulți morți' în acest incendiu. 'Nu pot confirma o cifră concretă pentru moment din cauza dimensiunii și complexității imobilului', a afirmat Dany Cotton, responsabilă a London Fire Brigade, într-o declarație de presă. 'În cei 29 de ani de când lupt cu focul, nu am mai văzut un incendiu de asemenea anvergură', a declarat Cotton.

Blocul-turn de 24 de etaje și 120 de apartamente era aproape calcinat după ce a fost mistuit de flăcări o bună parte din noapte.

Bilanțul riscă să se agraveze, în condițiile în care martori au declarat că persoane se mai află încă în interiorul clădirii.

Potrivit London Fire Brigade, focul a cuprins toate etajele, începând cu al doilea și până la cel mai de sus. Mai multe ambulanțe se află la fața locului.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat incendiul drept 'incident major'.

Unii locatari ai imobilului au declarat că au fost sfătuiți să rămână în apartamente în caz de incendiu, în timp ce asociația de locatari a blocului turn a avertizat anterior că este îngrijorată de riscul unui incendiu de proporții.

Sadiq Khan a spus că vor trebui să se dea niște răspunsuri cu privire la siguranța blocurilor de tip turn. 'Aceste întrebări sunt într-adevăr întrebări importante cărora trebuie să li se dea un răspuns', a declarat Khan la BBC Radio. 'În întreaga Londră avem multe, multe blocuri turn și nu putem avea o situație în care siguranța oamenilor este pusă în pericol ca urmare a unor sfaturi proaste sau dacă este cazul, după cum s-a afirmat, pentru că blocurile turn nu sunt dotate și menținute în mod corespunzător', a adăugat el.

UPDATE ORA 10.15 'Mai mulți morți' în urma incendiului care a cuprins un imobil din Londra

Uriașul incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe în vestul Londrei a făcut 'mai mulți morți', a declarat șefa echipelor de pompieri din capitala britanică, informează AFP.

'Există mai mulți morți. Nu pot confirma o cifră concretă pentru moment din cauza dimensiunii și complexității imobilului', a afirmat Dany Cotton, responsabilă a London Fire Brigade, într-o declarație de presă.

UPDATE ORA 8.59 MAE: Ambasada României în Marea Britanie verifică dacă au fost cetățeni români afectați de incendiul de la Londra

UPDATE ORA 8.58 Cel puțin 30 de răniți în incendiul unui imobil la Londra

Cel puțin 30 de persoane au fost rănite într-un uriaș incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe, la Londra, au anunțat serviciile de ambulanță din capitala britanică, informează AFP.

'Putem confirma că am dus 30 de pacienți la cinci spitale diferite', a anunțat Stuart Crichton, directorul-adjunct pentru operațiuni la London Ambulance Service, într-un comunicat publicat miercuri dimineața devreme.

Acest prim bilanț riscă să se agraveze, în condițiile în care martori au declarat că persoane se mai află încă în interiorul clădirii, situată în vestul capitalei britanice, în cartierul North Kensington.

La câteva ore de la izbucnirea incendiului, care ar fi izbucnit în jur de miezul nopții, imobilul era în continuare în flăcări miercuri dimineața și o coloană de fum dens se ridica spre cerul Londrei.

Pompierii au fost chemați în jurul orei 01:15 (00:15 GMT) la incendiul care s-a declanșat în acest turn construit în anul 1974. Două sute de pompieri și 40 de autospeciale continuă lupta cu focul, în timp ce un număr necunoscut de persoane s-ar putea încă afla în bloc, potrivit martorilor.

Documente postate online ce datează de circa un an arată că rezidenți s-au plâns în mai multe rânduri de starea imobilului și de riscuri potențiale de incendiu.

Blocul-turn cu 120 de apartamente era aproape calcinat după ce a fost mistuit de flăcări o bună parte din noapte. Potrivit unui jurnalist al AFP, poliția a evacuat o parte din imobilele și casele vecine, amenințate cu prăbușirea unor bucăți mari de la blocul în flăcări, în timp ce unii oameni exprimau temeri că turnul s-ar putea prăbuși cu totul.

Zeci de locatari ai imobilului cuprins de flăcări se aflau pe trotuar, mulți în pijamale, iar unii încercau să-și contacteze rudele blocate în clădire. Ei au fost dirijați de forțele de ordine spre un restaurant vecin, unde primii răniți erau tratați de serviciile de ambulanță. Potrivit poliției londoneze, mai multe persoane au suferit intoxicații cu fum.

Mai multe stații de metrou din cartier au fost închise, la fel ca autostrada M40, care leagă capitala de vestul Marii Britanii, blocată pe ambele sensuri.

ORA 5.52 Marea Britanie: Un incendiu uriaș a cuprins un bloc de locuințe cu 30 de etaje din Londra

În total, 200 de pompieri luptau în cursul nopții de marți spre miercuri împotriva unui incendiu uriaș care devasta un bloc de locuințe cu vreo 30 de etaje din vestul Londrei, au anunțat serviciile de prim-ajutor, potrivit AFP.
Poliția londoneză a precizat că, "deocamdată, numai doi răniți primesc îngrijiri la fața locului după ce s-au intoxicat cu fum".

"Poliția, brigada de pompieri și serviciile de ambulanță din Londra sunt la fața locului", a adăugat poliția londoneză.

"Patruzeci de mașini de 200 de pompieri au fost chemați la incendiul de la turnul Lancaster West Estate", în cartierul North Kensington, a făcut cunoscut London Fire Brigade.

Fotografii publicate de martori pe rețele sociale arată întregul imobil practic în flăcări. Mai mulți martori au afirmat că s-au auzit țipete în interiorul clădirii.

Pompierii au fost chemați în jurul orei 01.15 (00.15 GMT) la incendiul care s-a declanșat în acest turn construit în anul 1974.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Informații certe

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …