Liviu Avram, acuzații grave după ce polițiștii au încătușat un om care a proiectat un cuvânt pe o clădire.

Liviu Avram, acuzații grave după ce polițiștii au încătușat un om care a proiectat un cuvânt pe o clădire.

Jurnalistul Liviu Avram lansează acuzații grave după ce polițiștii au încătușat un om care a proiectat un cuvânt pe o clădire.

Textul publicat de Liviu Avram pe Facebook:

„Nu prea am avut, la viața mea, hârjoane cu Poliția sau cu Jandarmeria, așa că întreb pe cei mai experimentați: Poliția te poate legitima așa, pur și simplu, fără să-ți comunice și de ce o face? Adică măcar să-ți spună că ești bănuit că ai comis o infracțiune, o contravenție, ceva? Care e legea în care este descrisă procedura de legitimare?

Înțeleg la Poliția Rutieră, te poate opri în trafic fără să fi făcut nimic, dar tot îți spune că vrea să verifice dacă ai băut. Și înainte de a sufla în fiolă, măcar știi de ce ai fost oprit.

Privitor la incidentul de la Palatul Regal, câteva observații se impun:

- Polițiștii aveau serioase probleme de a explica de ce îi legitimează pe cei de acolo. Băieții ăia nu au refuzat să se legitimeze, ci au vrut să afle de ce.

- Poliția nu explică deloc cum anume a fost tulburată ordinea și liniștea publică prin simpla proiecție (fie și neautorizată) a unui cuvânt pe un perete. În ultimă instanță, băieții ăia proiectau o lumină la un festival de proiectat lumini. Scrie în regulamentul festivalului că nu se pot proiecta decât luminile aprobate de organizatori?

- Care anume a fost nemulțumirea persoanei care a sunat la 112? Putem suna și noi la 112 dacă vedem un copil care proiectează un laser pe pereți?

- Tânărul încătușat nu i-a făcut pedofili pe polițiști, ci i-a rugat să stea mai la distanță de el, că a auzit că sunt pedofili în Poliție. Lucru riguros exact.

- Polițistul cu aspect de bodyguard a fost cel care a lovit primul.

- Doamna Carmen Dan, care vrea să înăsprească legislația privind ultrajul la polițiști, ar trebui să constate că cei doi agenți implicați n-au ajutat-o deloc. Dar dacă intenția ei este să folosească viitoarea lege pentru asemenea gen de incidente, atunci poate să-i decoreze.”




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...