Liviu Avram, AVERTISMENT DRAMATIC: Începe atacul! Pregătiți-vă să fiți furați și abuzați cu legea în mână...

Liviu Avram, AVERTISMENT DRAMATIC: Începe atacul! Pregătiți-vă să fiți furați și abuzați cu legea în mână...

Jurnalistul Liviu Avram transmite un mesaj dramatic pe Facebook în legătură cu începerea așa-ziselor dezbateri pe pachetul de legi ale justiției din Parlament odată cu depunerea de către Tudorel Toader a așa-ziselor proiecte de modificare. „Începe atacul! Pregătiți-vă să fiți furați și abuzați cu legea în mână...”, avertistizează, dramatic, Liviu Avram.

Textul lui Liviu Avram:

„Începe atacul!

Mâine, la ora 11.00, la Parlament, se întrunește Comisia Iordache și au început să vină propuneri privind pragul de prejudiciu și pedepsele la abuzul în serviciu. După cum urmează:

** UDMR: 100.000 de lei, 6 luni – 3 ani sau amendă, dispare interdicția de a ocupa o funcție publică. Nu există abuz în serviciu în cazul adoptării actelor normative.

** Uniunea Barourilor: 100.000 de lei, 2 – 5 ani, cu interdicția de a ocupa o funcție publică.

** Grupul Minorităților Naționale: 100.000 de lei, 2 – 5 ani, cu interdicția de a ocupa o funcție publică.

** Prof. univ.dr. (chiar așa) Constantin Sima (din partea mediului academic): 200.000 de lei, 6 luni – 3 ani sau amendă, dispare interdicția de a ocupa o funcție publică. Nu există abuz în cazul adoptării actelor normative. (Exact așa cum era prevăzut în Ordonanța 13). Sima era secretarul de stat al lui Iordache în perioada Ordonanței 13. Nimeni nu știe cum a ajuns tocmai el să reprezinte mediul academic.

Potrivit unor surse parlamentare, e de așteptat ca dezbaterile pe fond să fie minime spre zero, se vor vota diverse propuneri, câștigă cea care întrunește cele mai multe voturi. De aceea Tudorel Toader nu și-a asumat pachetul legislativ, ca răspunderea să fie difuză.

Pregătiți-vă, așadar, să fiți furați și abuzați cu legea în mână...”

Mai mult, Liviu Avram atrage atenți și asupra complicității liberalilor la măcelul din Parlament.

„Băi, oameni buni, vouă nu vi se pare suspect că liberalii lipsesc aproape total din dezbaterea asta cu abuzul în serviciu? La prima ședință a Comisiei Iordache nu a venit niciunul, la a doua a fost unul Cupșa și a vorbit niște vorbe suficient de confuze ca să înțeleagă fiecare ce vrea și a mai fost Alina Gorghiu care a vorbit niște gorghisme specifice ei. În rest, nimic, nada, nicevo, nikagda...”, mai scrie jurnalistul.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria