Liviu Dragnea nu susține plafonarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Liviu Dragnea nu susține plafonarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că nu susține plafonarea indemnizației pentru creșterea copiilor.

Precizarea liderului social-democrat a survenit unei întrebări privind modul în care se poziționează față de declarația ministrului Muncii, Olguța Vasilescu , care a afirmat în Parlament că indemnizația ar trebui plafonată.

"Eu i-am rugat pe toți să fie puțin mai rezervați cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce privește salarizarea și nu numai, și impozitul pe venit. O sa răspund la această întrebare când noi o sa finalizam toate discuțiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unor colegi", a susținut Dragnea, la o dezbatere organizată de PES Activists.

"Susțineți plafonarea totuși, ca principiu? Nu", a răspuns președintele PSD.

Ministerul Muncii analizează varianta cea mai bună în privința sumei ce urmează a fi stabilită ca plafon maxim de indemnizație pentru creșterea copilului, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, marți, la Parlament.

Întrebată care va fi plafonul maxim ce va fi stabilit pentru indemnizația de creștere a copilului, ministrul a explicat: "Deocamdată analizăm, între 5.000 și 10.000 de lei va fi. Așa cum am spus, sunt foarte puține persoane care vor fi afectate, dar, în mod cert vom opri o industrie. (...) Noi încă analizăm la ora actuală, probabil că cea mai potrivită ar fi undeva la 8.000 de lei, care este o sumă foarte corectă".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria