Liviu Dragnea se va întâlni cu miniștrii cabinetului la sfârșitul săptămânii (surse)

Liviu Dragnea se va întâlni cu miniștrii cabinetului la sfârșitul săptămânii (surse)

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președinte al PSD, se va întâlni cu membrii Guvernului Mihai Tudose la sfârșitul acestei săptămâni, au declarat pentru AGERPRES surse politice.

 Conform acestora, discuțiile vor viza aspecte de ordin tehnic și organizatoric, precum și chestiuni legate de începutul sesiunii parlamentare care va începe vineri, 1 septembrie. Întâlnirea dintre președintele PSD și Guvern va avea loc, cel mai probabil, în teritoriu.

Tot vineri, 1 septembrie, Liviu Dragnea va avea o ședință cu parlamentarii PSD, la Constanța, urmând să aibă loc, tot atunci, și o nouă reuniune a Comitetului Executiv Național al social-democraților. Separat, va avea loc și o ședință a ALDE, condusă de președintele alianței, Călin Popescu Tăriceanu.

Conform surselor citate, pentru funcțiile de lideri ai grupurilor PSD din Camera Deputaților și Senat sunt agreați Ioan Munteanu și Șerban Nicolae. De asemenea, șefia Comisiei parlamentare de control al activității SRI ar putea fi preluată de senatorul Claudiu Manda, după ce Adrian Țuțuianu a devenit ministru al Apărării Naționale.

Săptămâna viitoare ar putea fi decis și viitorul fostului premier Sorin Grindeanu.

Președintele PSD a confirmat joi întâlnirea pe care a avut-o cu Sorin Grindeanu. "M-a sunat, am acceptat să ne vedem, ne-am văzut și a fost o discuție bună, destul de lămuritoare, nu total, dar destul de lămuritoare", a afirmat Dragnea la Neptun.

Liderul social-democraților a menționat că situația lui Grindeanu, care a depus o contestație privind excluderea sa din PSD la Comisia de etică, va fi discutată într-o ședință ulterioară a CExN.

"O să discutăm în CExN, dar nu mâine (n.r. — vineri), pentru că Sorin a făcut o boacănă mare, care ne putea costa foarte mult politic. Și o să discutăm săptămâna viitoare despre situația lui. (...) Sorin Grindeanu are neapărat nevoie de o perioadă pentru a metaboliza tot ce s-a întâmplat și pentru a înțelege unde a greșit. Altfel nu va câștiga nimic, are o șansă, e un tânăr, ca mulți alți tineri, în care PSD a investit și cred că el este recuperabil", a arătat Liviu Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete