Liviu Dragnea: un nou viceguvernator al BNR va fi desemnat după alegeri (Bloomberg)

Liviu Dragnea: un nou viceguvernator al BNR va fi desemnat după alegeri (Bloomberg)

România ar putea desemna un nou viceguvernator al Băncii Naționale după alegerile legislative din 11 decembrie, deoarece Parlamentul are nevoie de timp pentru a face cea mai bună alegere, a declarat luni președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, transmite Bloomberg.

Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, se află în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Principalele partide parlamentare au căzut de acord să amâne o decizie cu privire la noul viceguvernator al BNR până după alegeri astfel încât perioada de campanie să nu afecteze numirea unui nou viceguvernator, a declarat luni Liviu Dragnea într-un interviu acordat Bloomberg.

"Vrem să dispunem de timp pentru a lua cea mai bună decizie iar această decizie nu ar trebui influențată de dezbaterile electorale. Este important să avem un mediu politic calm atunci când discutăm propuneri și audiem candidați pentru acest post", a spus Liviu Dragnea.

Începând din luna august, Consiliul de Administrație al BNR a fost redus de la nouă la opt membrii, în condițiile în care Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. La ultima sa ședință de politică monetară, din 4 august, BNR a menținut dobânda de referință nemodificată pentru a 10-a reuniune consecutivă.

"Guvernatorul Mugur Isărescu ne-a asigurat că BNR poate funcționa foarte bine și cu opt membrii în Consiliul de Administrație", a spus Dragnea.

Potrivit DNA, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…