Lovitură grea încasată de Armata Rusiei în Ucraina!

Lovitură grea încasată de Armata Rusiei în Ucraina!

Forţele armate ucrainene au distrus un centru de comandă şi informaţii aparţinând Armatei a 20-a ruse în regiunea Harkiv, a anunţat consilierul Ministerului de Interne, Viktor Andrusiv, pe Telegram.

Armata 20 ţine de districtul militar vestic al Rusiei, care serveşte ca bază pentru operaţiunile din estul Ucrainei.

Potrivit Ministerului de Interne, aceste centre angajează de obicei 200-300 de persoane pentru munca analitică. Ele sunt organizate sub control militar şi sunt conduse de un ofiţer având cel puţin gradul de colonel.

"Pot confirma că ieri [pe 18 iunie] a fost distrus un centru de comandă al Armatei a 20-a ruse", a scris Andrusiv, potrivit nv.ua .

"O informaţie importantă: acesta nu era doar un centru de comandă, ci o unitate de comandă şi de informaţii. Toate informaţiile adunate de forţele de informaţii ruse erau transferate în acest centru pentru a fi analizate şi prezentate ulterior centrelor de rang superior. Nu ştim încă numărul celor ucişi", a mai transmis oficialul ucrainean.

Anterior, rapoartele mass-media au menţionat distrugerea centrului de informaţii al Armatei a 20-a din regiunea Harkiv, dar informaţia a rămas neconfirmată oficial pentru un timp. Potrivit estimărilor mass-media, 40 de militari ruşi au fost ucişi în acea operaţiune.

În consecinţă, colectarea de informaţii de către ruşi în acea regiune ar putea fi întreruptă.

Potrivit dovezilor furnizate de locuitorii satelor din partea de nord a regiunii Kiev, care au supravieţuit ocupaţiei la scară largă la începutul războiului, armata rusă deţinea informaţii despre numărul de locuitori din aceste sate, experienţa militară a acestora şi vehiculele lor personale.

Înainte de invazie, rapoartele mass-media au menţionat incidente în nordul Ucrainei, în care persoane neidentificate ar fi întrebat localnicii despre cât de loiali se simt faţă de Guvernul de la Kiev şi care ar fi sentimentele lor dacă ar deveni cetăţeni ruşi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate