Lucian Bode: Mobilizarea antreprenorului pe şantierul lotului 2 al Autostrăzii Comarnic-Braşov este foarte bună

Lucian Bode: Mobilizarea antreprenorului pe şantierul lotului 2 al Autostrăzii Comarnic-Braşov este foarte bună

Mobilizarea antreprenorului care lucrează pe şantierul Autostrăzii Comarnic-Braşov, lotul 2 - sectorul Predeal-Cristian, este una foarte bună, lucru pe care l-am observat şi pe alte şantiere unde lucrează români, a declarat, vineri ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

"Sunt aici, pe şantierul Autostrăzii Comarnic-Braşov, lotul 2, pe sectorul Predeal-Cristian, unde lucrează o firmă românească. Mobilizarea antreprenorului este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut şi pe alte şantiere unde lucrează români. Este un lucru foarte bun că şantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente şi de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investiţiilor atât de necesare. Antreprenorii trebuie să ştie că suntem alături de ei şi, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toţi ştiţi faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente tot transportul de marfă să nu fie afectat şi aprovizionarea cu materialele necesare şantierelor să nu fie întrerupă. Pentru că suntem şi în apropierea DN1, vă spun că am ridicat şi restricţiile de trafic pe acest sector. Deci, aveţi toate pârghiile necesare să funcţionaţi şi să vă aprovizionaţi şantierele", a spus Bode, pe durata vizitei pe care a efectuat-o pe şantierul sectorului Predeal - Cristian, parte a lotului 2 din Autostrada Comarnic - Braşov.

Oficialul a solicitat antreprenorului să semnaleze problemele administrative, dacă acestea vor apărea, pentru a fi rezolvate cât mai repede.

"Ştiu că nu aveţi probleme cu plăţile din partea Companiei de Autostrăzi, că sunteţi mobilizaţi şi lucraţi în două schimburi, că aveţi front de lucru şi că puteţi da în trafic, anul acesta, obiectivul pe care lucraţi. Vremea vă permite să turnaţi asfalt şi vă rog să menţineţi ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceţi la cunoştinţă pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectaţi termenele şi că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă în acest an", a afirmat Bode.

Lotul 2 al Autostrăzii Comarnic-Braşov, pe sectorul Predeal - Cristian, este un obiectiv al cărui contract este semnat cu Asocierea SC Alpenside SRL - SC Specialist Consulting SRL. Valoarea contractului se ridică la 118.019.701,80 lei (fără TVA). Pentru proiectare este alocată o perioadă de şase luni, în timp ce execuţia va fi avea loc pe o durată de 18 luni. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 48 de luni.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, Lucian Bode, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, prefectul judeţului Braşov, Mihai-Cătălin Văsii, şi primarul Municipiului Braşov, George Scripcaru, a mai vizitat, vineri, şantierul aeroportului internaţional Ghimbav - Braşov, obiectiv major de infrastructură finanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Pe durata întâlnirii, antreprenorul lucrării a dat asigurări că, în cursul anului 2021, aeroportul va deveni funcţional.

Ministrul a subliniat că autorităţile locale au tot sprijinul ministerului, inclusiv al unităţilor din subordinea sa, deoarece acest obiectiv de infrastructură va fi un factor determinant în dezvoltarea economică a judeţului fapt ce se va traduce şi în creşterea nivelului de trai al braşovenilor.

"În cadrul discuţiilor cu autorităţile locale, ministrul Bode a abordat pe lângă situaţia Gării Braşov şi tema realizării unui complex multimodal la nivelul municipiului prin integrarea modurilor de transport", se arată în comunicatul citat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…