Ludovic Orban: Falimentul RADET este iminent

Ludovic Orban: Falimentul RADET este iminent

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că falimentul Regiei Autonome de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) este "iminent".

"După cunoştinţa mea, luni trebuie să se pronunţe instanţa în procedura de faliment a RADET, iar, din punctul meu de vedere, după cum arată datele, falimentul este iminent. Aici a fost declaraţia ministrului Economiei privitoare la posibilitatea sistării agentului termic în Capitală în cazul falimentului RADET. Sigur că legislaţia prevede obligaţia de a nu opri furnizarea agentului termic pe perioada sezonului rece cu o singură condiţie: să existe operatorul economic care să aibă delegat serviciul de furnizare şi care să aibă contract cu ELCEN şi să poată să distribuie energia termică de la producător. Dacă RADET dă faliment, automat trebuie rezolvată problema existenţei unui agent economic, a unei companii care să poată să furnizeze, să aibă delegat din partea primăriei serviciul de furnizare a energiei termice şi care să aibă contract cu ELCEN", a spus Orban, la B1 Tv.

El a mai afirmat că nu înţelege cum s-a adunat o datorie de 1 miliard de lei la RADET.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a afirmat miercuri că RADET ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie.

"Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vreau ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. ELCEN este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct... Primăria să se asigure că toată subvenţia către ELCEN este plătită", a spus ministrul.

În acest context, primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri că furnizarea agentului termic nu se va întrerupe sub nicio formă, indiferent de situaţia juridică şi financiară a RADET şi a ELCEN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”