'Lukaşenko nu a încercat să vorbească cu niciunul dintre noi', susţine Angela Merkel

'Lukaşenko nu a încercat să vorbească cu niciunul dintre noi', susţine Angela Merkel

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele contestat al Belarus, nu a încercat să discute cu niciun lider european despre criza politică din ţara sa, dar aceşti lideri discută cu puternicul său vecin rus, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, relatează AFP.

"Lukaşenko nu a încercat să vorbească cu niciunul dintre noi", şi-a exprimat ea regretul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de preşedintele francez Emmanuel Macron în sud-estul Franţei. "Este clar că noi îi spunem lui Putin că ne dorim dialogul" cu preşedintele Belarus, a adăugat ea.

"Am avut, dna cancelar, eu însumi, preşedintele Consiliului European Charles Michel, mai multe discuţii cu preşedintele (Vladimir) Putin privind Belarus. Aşteptăm mai întâi un dialog franc pentru că avem convingerea că stabilitatea şi posibilitatea unei relaţii între UE şi Rusia se joacă şi în acest dosar", a declarat la rândul său Emmanuel Macron.

Preşedintele francez a propus joi o mediere a UE între diferiţii actori implicaţi în criza din Belarus, care să includă şi Rusia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”