Mădălina Dobrovolschi: Obiectivul comun al vizitei lui Hollande - întărirea parteneriatului strategic româno-francez

Mădălina Dobrovolschi: Obiectivul comun al vizitei lui Hollande - întărirea parteneriatului strategic româno-francez

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a prezentat, duminică, programul vizitei în România a șefului statului francez, Francois Hollande, precizând că obiectivul comun al acestei vizite îl reprezintă necesitatea întăririi parteneriatului strategic dintre cele două state și aprofundarea dialogului bilateral.

Potrivit acesteia, pe 13 septembrie la ora 9,00, președintele Klaus Iohannis îl va primi pe Francois Holland, la Palatul Cotroceni, iar convorbirile vor fi urmate de declarații comune de presă. Dobrovolschi a adăugat că cei doi oficiali vor face, apoi, o vizită la centrul de cercetare de la Măgurele, unde vor fi semnate acorduri în domeniul educației și cercetării.

La ora, 12,00, a precizat Dobrovolschi, cei doi șefi de stat vor participa la Forumul Economic "Parteneriatele franco-române de viitor".

"Este un forum important în care trebuie să analizăm puțin relația dintre Franța și România din acest punct de vedere. Franța este al patrulea partener comercial al României și al cincilea investitor. Obiectivul comun al acestei vizite de stat este necesitatea de a întări parteneriatul strategic între România și Franța și, evident, aprofundarea dialogului bilateral", a declarat purtătorul de cuvânt.

Mădălina Dobrovolschi a punctat că cei doi președinți vor discuta și despre regândirea proiectului european.

"Cei doi șefi de stat vor discuta despre ceea ce se întâmplă în acest moment cu regândirea proiectului european, viziunea pentru reconstrucția acestui proiect european, ceea ce se întâmplă după momentul Brexit. Un lucru important este că România și Franța pot contribui împreună, dar și substanțial la discuțiile care vor avea loc la summitul de la Bratislava, pe 16 septembrie", a mai spus Dobrovolschi.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...