MAE - precizări despre accidentul din Austria: Fără victime, cetăţenii români sunt în afara pericolului

MAE - precizări despre accidentul din Austria: Fără victime, cetăţenii români sunt în afara pericolului

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat luni că, în urma accidentului care a avut loc sâmbătă, în Austria, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, nu au rezultat victime, toţi cetăţenii români aflându-se în afara oricărui pericol.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Viena s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în data de 30 mai 2020, pe autostrada Alland, lângă Sparbach (districtul Modling, Republica Austria) şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare privind identitatea, starea de sănătate a persoanelor implicate şi situaţia acestora, precum şi circumstanţele producerii incidentului. Din dialogul cu autorităţile locale a rezultat că în acest incident a fost implicat un autocar înmatriculat în România. În urma accidentului nu au rezultat victime, toţi cetăţenii români aflându-se în afara oricărui pericol. MAE menţionează că toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar şi au continuat deplasarea către destinaţia prevăzută anterior incidentului", precizează MAE într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, până la acest moment, la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară.

"Ambasada României la Viena este în dialog cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în funcţie de solicitări. MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65, 0043 1 505 23 81 şi 0043 1 230 95 1, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0043 699 117 26027", adaugă sursa menţionată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria