MAE: Iulian Fota este noul director general al Institutului Diplomatic Român

MAE: Iulian Fota este noul director general al Institutului Diplomatic Român

Iulian Fota este noul director general al Institutului Diplomatic Român (IDR), începând de vineri, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Fota îl înlocuieşte pe Dan Petre. Cei doi au avut, vineri, o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

"În cadrul întâlnirii a fost realizat procesul de predare-primire a dosarelor curente privind activitatea şi funcţionarea IDR şi au fost trecute în revistă priorităţile pentru următoarea perioadă, inclusiv necesitatea de reformare şi implementare a unor elemente inovative în activitatea instituţiei", arată MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Aurescu a evocat, în discuţia cu noul director, nevoile de formare şi perfecţionare profesională ale personalului MAE, în contextul internaţional actual complex.

"Printre elementele avute în vedere se vor urmări, de asemenea, realizarea şi implementarea de programe şi parteneriate cu instituţii de prestigiu, organizarea de conferinţe, seminarii, mese rotunde şi workshop-uri policy-oriented, dezvoltarea activităţii de cercetare şi analiză pe teme de actualitate, atât pentru a sprijini activitatea Ministerului Afacerilor Externe, cât şi pentru a fi accesibile publicului interesat", punctează MAE.

Conform Hotărârii de Guvern 880/28 iulie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Institutului Diplomatic Român, directorul general al IDR este numit prin ordin al ministrului Afacerilor Externe, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al IDR.

Iulian Fota este doctor în ştiinţe politice, conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii, profesor asociat la Facultatea de sociologie şi asistenţă socială a Universităţii din Bucureşti. A fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională şi şef al Departamentului Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, director al Colegiului Naţional de Apărare, director al Colegiului Naţional de Informaţii şi consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică şi politica de apărare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

De asemenea, Fota este membru al consiliului consultativ al think-tank-ului american CEPA (Center for European Policy Analysis) şi membru în consiliul editorial al unor publicaţii internaţionale şi româneşti din domeniul studiilor de securitate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat