MAE, precizări privind cele 8 cadavre, printre care și cele a unor cetățeni de origine română, găsite la granița SUA

MAE, precizări privind cele 8 cadavre, printre care și cele a unor cetățeni de origine română, găsite la granița SUA

Ministerul de Externe a precizat într-un comunicat de presă că autoritățile canadiene nu au confirmat cetățenia celor opt victime găsite decedate la granița dintre Canada și SUA, făcând referire doar la orginea română a unora dintre acestea.

FOTO Ministerulș de Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că, prin intermediul Consulatului General al României la Montreal, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media referitoare la o familie de cetățeni români găsiți decedați în comunitatea autohtonă Akwesasne (la frontiera dintre provinciile canadiene Quebec și Ontario și statul american New York), făcând demersuri pe lângă autoritățile canadiene, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și circumstanțele producerii decesului celor opt victime găsite de autorități.

Autoritățile au demarat o anchetă

Potrivit informațiilor însă, „până la acest moment, autoritățile canadiene nu au confirmat cetățenia victimelor, făcând referire doar la orginea română a unora dintre acestea și la faptul că cei 2 minori aveau cetățenia canadiană, fiind găsite și pașapoartele canadiene ale acestora”.

MAE a mai arătat că informațiile preliminare obținute arată că „8 persoane, printre care și 2 minori, au fost găsite decedate prin înecare. Inițial au fost găsite 6 persoane (5 adulți și 1 minor), iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare și salvare, au mai fost găsite 2 persoane (1 adult și 1 minor)”.

De asemenea, autoritățile canadiene au mai informat că în cauză a fost demarată o anchetă.

Insituțiile reprezentante ale României nu au primit solicitări

Totodată, MAE român a mai arătat că reprezentanții Consulatului General al României la Montreal au contactat și Ministerul de Externe al provinciei Quebec, în vederea obținerii unor informații suplimentare.

De asemenea, ministerul român a mai informat că a cerut informațiii și de la autoritățile americane, prin Ambasada României la Washington, prin intermediul Biroului Atașatului pentru Afaceri Interne, dar și prin reprezentanții Consulatului General al României la New York.

MAE a mai informat că „niciuna dintre misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din Canada și SUA nu au primit solicitări de informații sau de asistență consulară legate de acest caz”.

Încercare de trecere ilegală în SUA, soldată cu 8 morți, printre care și un bebeluș

Tragedia de pe râul St. Lawrence a scos la suprafață trupurile neînsuflețite a opt persoane , între care un bebeluș.

Poliția canadiană a anunțat că numărul victimelor găsite în ultimele zile, care și-au pierdut viața încercând să traverseze, în mod fraudulos, granița dintre Canada și SUA, se ridică la opt după ce joi au fost găsite șase cadavre, inclusiv al unui copil mai mic de trei ani.

Alte două persoane au fost găsite decedate, în decursul zilei de vineri. Este vorba despre un bebeluș și o femeie. Ambii fuseseră dați dispăruți.

Tot în cursul zilei de vineri, adjuncta şefului poliţiei locale, Lee-Ann O'Brien, a declarat că se pare că victimele provin din două familii, una indiană şi una română, care încercau să ajungă ilegal în SUA.

Cel puţin doi copii cu paşapoarte canadiene se numără printre victime, a mai precizat poliţia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...