MAE: Printre victimele accidentului din Germania sunt și români; operațiunile de identificare reprezintă un proces complex

MAE: Printre victimele accidentului din Germania sunt și români; operațiunile de identificare reprezintă un proces complex

Ministerul Afacerilor Externe anunță că printre victimele accidentului rutier care a avut loc miercuri în regiunea Bohmte-Leckermühle, în Germania, se află și cetățeni români.

Ambasada României la Berlin a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la identitatea victimelor și starea de sănătate a acestora, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de MAE.

"Precizăm că operațiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfășurare. În funcție de informațiile oficiale transmise de autoritățile locale, vom reveni cu date actualizate. Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul și păstrează în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări", se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Agenția DPA și cotidianul local Neue Osnabruecker Zeitung, în ediția online, au informat miercuri că șase persoane au fost rănite grav după ce un autocar în care se aflau muncitoare sezoniere românce s-a răsturnat în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul țării.

Conform poliției germane, în autocar se aflau aproape în exclusivitate românce, care lucrau ca muncitoare sezoniere în agricultură.

Potrivit primelor informații, șase persoane au suferit răni grave, iar 38 au fost rănite ușor.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 10,30, când autocarul în care se aflau aproximativ 50 de persoane a derapat și s-a răsturnat pe o șosea între Bad Essen și Schwagstorf, în apropiere de Bohmte-Leckermühle.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”