MAE: Un român decedat în Italia, la 24 de ore după cutremur; cauza morții urmează a fi stabilită

MAE: Un român decedat în Italia, la 24 de ore după cutremur; cauza morții urmează a fi stabilită

Risc Seismic

Ambasada României la Roma s-a autosesizat cu privire la decesul unui cetățean român, care a survenit în cursul dimineții de luni, la 24 de ore după producerea seismului din Italia, cauza morții urmând a fi stabilită în perioada următoare, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Foto: (c) Arhiva AGERPRES

* Nou cutremur în Italia: Clădiri dărâmate în numeroase locuri din centrul țării; Nu există decese, dar mai multe persoane au fost rănite

Ambasada României la Roma este în contact cu familia cetățeanului român, fiind pregătită să acorde asistență în vederea repatrierii.

Din verificările efectuate până la momentul actual, nu există cetățeni români spitalizați în urma cutremurului, se arată într-un comunicat al MAE.

"De asemenea, o mare parte dintre cetățenii români care și-au pierdut locuințele în urma cutremurului din 30 octombrie 2016 au fost transferați în hotelurile din zona lacului Trasimeno (regiunea Umbria). Misiunea diplomatică de la Roma este în legătură cu autoritățile locale pentru a afla informații cu privire la cetățenii români rămași fără adăpost, precum și locațiile exacte unde au fost mutați", precizează sursa citată.

Potrivit datelor oferite de MAE, doi cetățeni români din zonele calamitate au solicitat sprijin pentru repatriere, aceștia urmând să se deplaseze în România în perioada imediat următoare. Alți doi cetățeni români care ceruseră sprijin pentru repatriere se află în drum spre țară.

"O echipă consulară mobilă (...) s-a deplasat astăzi în zona afectată de cutremur din regiunea Umbria, pentru a oferi asistență consulară cetățenilor români. Membrii echipei consulare mobile au avut echipament special care le-a asigurat vizibilitate, astfel încât atât cetățenii români, cât și autoritățile locale i-au contactat cu celeritate. De asemenea, au fost distribuite afișe cu datele de contact și numerele de urgență ale Secției Consulare din cadrul Ambasadei României în Italia. Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bologna este pregătită să se deplaseze în zona calamitată, pentru a acorda asistență consulară, dacă vor exista solicitări de sprijin la fața locului", menționează comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia: (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52, (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice de la Roma (0039) 3451473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) și Consulatului General al României la Bologna (0039) 3491178220 (Marche, Emilia-Romagna și Toscana).

Atât Ambasada României la Roma, cât și Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa