MAE/ Atenţionare de călătorie: Hong Kong (China) - măsuri suplimentare pentru pneumonia virală

MAE/ Atenţionare de călătorie: Hong Kong (China) - măsuri suplimentare pentru pneumonia virală

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong că autorităţile locale vor activa, începând de sâmbătă, ora 00,00, obligativitatea situării în carantină pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor care doresc să intre în această zonă şi care au fost în restul Republicii Populare Chineze în ultimele două săptămâni.

Persoanele cu rezidenţa în Hong Kong vor fi puse în carantină la domiciliu, iar vizitatorii - în camerele de hotel sau în locaţiile unde au asigurată cazarea, informează vineri MAE.

Orice persoană care nu respectă măsura carantinei obligatorii riscă o pedeapsă de şase luni de închisoare sau o amendă de 3.250 USD (cu echivalent în monedă locală).

Potrivit MAE, măsura carantinei obligatorii nu se aplică persoanelor care tranzitează aeroportuar Regiunea Administrativă Specială Hong Kong.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că autorităţile locale au activat planul de pregătire şi răspuns pentru boli infecţioase noi de importanţă pentru sănătatea publică, iar la data de 25 ianuarie a fost activat nivelul de alertă "Urgenţă" - nivel 3 din 3 (alertă; grav/serios; urgenţă).

Totodată, a fost introdusă obligativitatea ca orice persoană care intră în Hong Kong să completeze pe propria răspundere o "declaraţie de sănătate". Completarea acestei declaraţii cu informaţii false se pedepseşte cu şase luni de închisoare sau cu o amendă de aproximativ 650 USD (cu echivalent în moneda locală).

Conform datelor comunicate de autorităţile locale, la data de 7 februarie la Hong Kong erau deja confirmate 25 de cazuri de infecţie cu acest tip de pneumonie virală.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong: +85225233813 şi +85225233817, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://hongkong.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection , www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" ( www.mae.ro/app_cs ), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”