MAFIA Olguței: Angajatul care l-a amenințat pe Becheru are CABANĂ cu trei etaje la RÂNCA, din salariu de bugetar

MAFIA Olguței: Angajatul care l-a amenințat pe Becheru are CABANĂ cu trei etaje la RÂNCA, din salariu de bugetar

Tomiță Gavrilă, angajatul Regiei de Transport din Craiova, a pus presiune pe denunțătorul Liei Olguța Vasilescu să-și retragă plângerile depuse împotriva edilului.

Tomiță Gavrilă a încercat și o mituire discretă, dar și o amenințare subtilă cu moartea la adresa denunțătorului, Petru Becheru. Deși nu a muncit decât ca inginer auto sau la stat, pe funcții mici, Tomiță Gavrilă a reușit să-și construiască o cabană turistică montană impresionantă, la Rânca, scrie România liberă.

Tomiță Gavrilă este un personaj foarte conectat atât la mediul politic craiovean, cât și la cel bugetar. Fost membru al Frontului Salvării Naționale în 1992, este acum membru PSD. În 2008, a candidat pentru un loc în Consiliul Local. Cu acea ocazie, a depus și declarație de avere, singura dată în cariera lui. Conform acelei declarații de avere, deține două apartamente în Craiova (dintre care unul este de 100 de metri pătrați), dar și o casă de vacanță la Rânca, de 250 de metri pătrați, toate cumpărate în perioada 2003 - 2004. Cum este posibil ca un inginer auto și mic bugetar cum e Tomiță Gavrilă să fi avut bani pentru acele proprietăți? Împrumuturile la bănci, contractate în 2007, sunt de doar 48.000 de lei. Mărunțiș, adică. Cum era și salariul de inginer auto al lui Gavrilă în 2007: 14.000 de lei anual, adică sub 1.200 de lei lunar.

Totuși, în aceeași perioadă, Tomiță Gavrilă a ajuns și membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, iar în 2014 era șef al biroului de achiziții al RAT. În această ultimă calitate, era responsabil cu achiziții de motorină de peste 10 milioane de lei pentru un acord-cadru între Regie și furnizorul câștigător. În propriile vorbe, Gavrilă se prezintă astfel: “Am lucrat din 1992 ca inginer. Am fost la Daewoo, apoi la Ford. În ultimii doi ani de zile lucrez ca economist la RAT Craiova.”

Cum, la un salariu de sub 2.000 de lei lunar (iar al soției este chiar mai mic), a reușit Gavrilă achizițiile imobiliare? Deși a fost întrebat de „România liberă“ care este secretul, Tomiță Gavrilă a evitat răspunsul: “Nu am depus declarația de avere decât atunci când am candidat pentru consilier local. Dacă mi se cere de la instituție, depun declarația de avere. Nu mi-a cerut nimeni să o depun. În viață sunt mult mai multe lucruri de făcut decât să stăm îmbrăcați la costum cu cravată toată ziua.”

Manevrele de evitare sunt de înțeles când descoperim că acea “casa de vacanță” de la Rânca este, de fapt, o cabană turistică în toată regula, cu parter, două etaje și mansardă, cu 16 locuri de cazare, sală de sport, bucătărie complet utilată și site propriu (www.cabanatomita.ro) . Aceasta este cabana la care Tomiță Gavrilă îl invita pe Petru Becheru, denunțătorul Liei Olguța Vasilescu, să se relaxeze și, astfel, să renunțe la plângeri ca să nu moară de stress. Când vine vorba de cabană, Gavrilă este tranșant: “Cabana este casa mea particulară, unde mă relaxez împreună cu rudele și prietenii mei. Pozele le-am pus pentru a fi identificată mai ușor. Dacă ar veni un turist, îl îndrum către cabanele din zonă. La mine e cu circuit închis pentru prieteni și rude.” 

„Nu sunt mafiot. Sunt mândru că am luat atitudine“

Întâmplător sau nu, tot la Regia Autonomă de Transport Craiova lucrează și Daniela Popescu, președinta fundației „Pro Craiova”, trimisă în judecată în același dosar cu Lia Olguța Vasilescu. Lucrările pentru care este judecată primarul Craiovei au fost contractate prin intermediul fundației „Pro Craiova”. Contactată de RL, Daniela Popescu a fost discretă: „Sincer, aș prefera să nu vorbesc cu presa în acest moment. Îl cunosc pe domnul Gavrilă Tomiță de la RAT. Nu există nici un fel de legătură între noi, doar că ne desfășurăm amândoi activitatea la același angajator.”

Gavrilă Tomiță admite că o cunoaște pe Daniela Popescu, dar spune, pentru „România liberă“, că e doar o relație de lucru: „Nu mi-a cerut nimeni să vorbesc cu domnul Becheru. Doamna Popescu este șefă la personal în cadrul RAT. Relația mea cu ea este profesională. Nu sunt mafiot, așa cum ați scris. Sunt mândru că am luat atitudine față de această persoană (Petru Becheru - n.r.) care vroia să rămână nevopsită fațada unui bloc.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon