Mafia PSD! Compania de Investiții a Primăriei Sectorului 1 refuză și acum să spună câți bani a dat presei pentru publicitatea făcută unei machete de spital

Mafia PSD! Compania de Investiții a Primăriei Sectorului 1 refuză și acum să spună câți bani a dat presei pentru publicitatea făcută unei machete de spital

Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 refuză să comunice câți bani a dat presei pentru publicitatea unui spital aflat în stadiul de machetă, potrivit unui răspuns al Primăriei Sectorului 1 pentru G4media.ro.

Această companie ne-a transmis că, de la înființarea sa prin Hotărârea Consiliului Local nr. 293/12.10.2018 și până în prezent, a încheiat contracte de prestări servicii având ca scop promovarea unui obiectiv de investiții. Având în vedere că „aceste contracte de promovare conțin clauze de confidențialitate, vă informăm că, la acest moment, nu vă putem pune la dispoziție aceste contracte”, se precizează în răspunsul primit de serviciul nostru din partea Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public – Privat Sector 1”, a transmis Primăria Sectorului 1, la solicitarea G4media.ro.

Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit pe Facebook în noiembrie că această companie de investiții a cheltuit 300.000 de euro pentru promovarea unui clip care prezenta o machetă de spital.

În august 2020, CNA a interzis reclama tv la viitorul spital de urgență ”Sfântul Vasile cel Mare” pe motiv că ar fi mincinoasă. Din clipul tv reieșea faptul că ar fi fost finalizată construcția spitalului, în realitate acesta fiind doar la stadiul de machetă.

Potrivit primarului Clotilde Armand, cea mai mare sumă a primit-o postul de televiziune B1 Tv: 100.050 de euro pentru 667 de difuzări. Urmează Realitatea Tv cu 100.000 de euro, site-ul Luju (o publicație cu agendă vehementă împotriva Justiției, deținută de jurnalistul Răzvan Savaliuc) – 50.000 de euro, Luis Lazarus Live – 30.000 de euro, Romania TV și Digi24– câte 69.000 de lei pentru 75 de spoturi.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost înființată în octombrie 2018, avea 4-5 angajați și un buget de 260 de milioane de lei. Potrivit directoarei Anca Mihaela Moise, compania acum are 44 de salariați.

Compania este deținută de Consiliul local al Sectorului 1 cu 99% și Administrarea Domeniului Public cu 1%.

Întrebată de Clotilde Armand care au fost cheltuielile instituției de la înființare, directoarea Companiei a arătat că a fost amenajat sediul, s-au plătit 30.000 de euro pentru studiul de fezabilitate al spitalului de urgență ”Sfântul Vasile cel Mare” și că s-au plătit angajații, chiria și reclamele pentru promovarea machetei.

Compania de Investiții a Sectorului 1 nu are site, iar declarațiile de avere și interese ale angajaților sunt de negăsit.

Potrivit declarațiilor de avere de pe integritate.eu, în 2017, Anca Mihaela Moise era director de investiții și achiziții la SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, din subordinea Primăriei Sectorului 5, condusă de Marian Lupașcu, fost șef al Piețelor, al magazinelor Economat și al Poliției locale Sector 5, pe vremea lui Marian Vanghelie.

Potrivit declarației de interese, Anca Mihaela Moise este acționar la firma Premial Aliment SRL, alături de Maranda Isfan.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost implicată și în scandalul patinoarelor de 60 de milioane de euro.

În decembrie 2019, compania de Investiţii a Primăriei Sectorului 1 a scos la licitaţie un contract de achiziţie de lucrări de proiectare şi de execuţie pentru nouă patinoare în sectorul 1 – în parcul Bazilescu, Kiseleff şi la sediul Primăriei Sectorului 1. Valoarea totală a contractului era de aproape 60 de milioane de euro.

După apariția în presă a sumei uriașe pentru patinoare, fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că licitația a fost un act de sabotaj și că vinovații vor plăti. Până la urmă, licitația pentru patinoare a fost anulată.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…

5 Ea este antrenoarea pe care un puști a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani...