Mafia PSD/ANAF se laudă că a recuperat bani de la pușcăriașul Voiculescu după ce acesta și-a răscumpărat la preț redus o proprietate confiscată!

Mafia PSD/ANAF se laudă că a recuperat bani de la pușcăriașul Voiculescu după ce acesta și-a răscumpărat la preț redus o proprietate confiscată!

Mafia PSD/ANAF se laudă că a recuperat bani de la pușcăriașul Voiculescu după ce acesta și-a răscumpărat la preț redus o proprietate confiscată!
 
ANAF a confirmat oficial pentru  G4Media.ro că, pe 20 august, a vândut la licitație fostul sediul al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), confiscat de la Dan Voiculescu în baza sentinței de condamnare la 10 ani de închisoare din 8 august 2014. ANAF precizează că a obținut suma de 43 de milioane de lei, adică 9 milioane de euro fără TVA (51 de milioane de lei cu TVA, adică peste 10 milioane de euro) pe cei 29.220 de metri pătrați din strada Gârlei din Băneasa.

Fiscul nu precizează numele cumpărătorului, ci doar că a vândut ”singurului participant la licitație”. Surse din piața media au declarat însă pentru G4media, încă de acum două sătpămâni, că vânzarea fostului sediu ICA s-a făcut către Antena Group. În aceeași zi, Dan Voiculescu a confirmat pe blogul personal că a răscumpărat fostul sediu ICA contra sumei de 9 milioane de euro și a încercat să insinueze că a fost condamnat pentru că ar fi furat un imobil în valoare de 60 de milioane de euro pe care, acum, el l-a răscumpărat doar cu 9 milioane de euro. Ce nu a mai spus mogul Antenelor este că Fiscul mai are de vândut trei imobile confiscate de la el – turnul Grivco, fosta redacție a Antenei 3 și un teren tot în strada Gârlei din Băneasa-, doar că procedura trenează tocmai din pricina litigiilor deschise în instanță de companiile controlate de familia lui.

Antena Group a făcut o afacere foarte bună. Inițial, ANAF și ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) au solicitat peste 76 de milioane de lei fără TVA pentru fostul sediul ICA, însă prețul a fost redus, fiind a patra licitiație. 

Potrivit unor anunțuri pe internet, pe piața liberă, metrul pătrat în Băneasa, pe strada Gârlei, se vinde cu 420-500 de euro. Or, Antena Group a cumpărat de la ANAF la un preț de 308 euro fără TVA (342 euro cu TVA).

Cât s-a recuperat până acum din prejudiciul de peste 60 de milioane de euro și din produsul infracțional de peste 20 de milioane de euro, în total peste 80 de milioane de euro

Suma de 9 milioane de euro fără TVA obținută de Fisc se adaugă la suma deja recuperată în acest dosar. G4Media.ro arăta în ianuarie că ANAF recuperase doar 8,7 milioane de euro din totalul de peste 80 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinţa defintivă de condamnare și produsul infracțional. În iulie, Adevărul arăta că, de la începutul anului, statul mai recuperase doar 10.000 de euro de la Voiculescu în contul prejudiciului uriaș.

Suma obținută din vânzarea fostului sediu ICA nu se scade din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA. Potrivit judecătoarei Camelia Bogdan, cea care a pronunțat sentința definitivă de condamnare, și a unor surse din cadrul ANAF, verdictul din 8 august 2014 a avut două componente pe latura civilă (privind banii): recuperarea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro și confiscarea produsului infracțional (bunurile pe care Voiculescu le-a dobândit cu banii furați de la stat), evaluat la peste 20 de milioane de euro.

Produsul infracțional e compus din 4 imobile confiscate de la Dan Voiculescu, dar nevalorificate încă din cauza litigiilor deschise de mogulul Antenelor (cu excepția fostului sediu ICA vândut pe 20 august): fostul sediu al Antenelor din Șoseaua București-Ploiești, turnul Grivco, un teren din strada Gârlei 1B și fostul sediu ICA din strada Gârlei 1D (vândut Antenei Group).

Potrivit Cameliei Bogdan și surselor ANAF, sumele obținute de stat din valorificarea produsului infracțional, adică a celor 4 imobile confiscate de la Dan Voiculescu, nu se scad din valoarea prejudiciului de 60 de milioane de euro. Practic, în total, statul are de recuperat de la Dan Voiculescu peste 80 de milioane de euro.

Omul lui Dragnea și Vâlcov de la ANAF a renunțat la imobil pentru Direcția Generală a Vămilor. De asemenea, potrivit site-ului ANABI, fostul sediu ICA a fost solicitat de ANAF în cadrul unei proceduri de reutilizare publică pentru a fi folosit ca sediu de către Direcția Generală a Vămilor. Pe 13 mai 2019 însă, ANAF condusă pe atunci de Mihaela Triculescu, omul lui Darius Vâlcov și Liviu Dragnea, a renunțat, fără explicații, la cererea de solicitare a fostului sediu ICA.

Context. Voiculescu a fost găsit vinovat pentru privatizarea frauduloasă a fostului Institut de Cercetări Alimentare (ICA). El a pus mâna pe terenuri şi clădiri în valoare de 60 de milioane de euro plătind doar 100.000 de euro. Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. A fost încarcerat în august 2014 şi eliberat în iulie 2017.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul

5 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România