Mafia stă la masa PSD/Material pentru procurorii DNA

Mafia stă la masa PSD/Material pentru procurorii DNA

Primăria Sectorului 2, condusă de facto de viceprimarul Dan Cristian Popescu, a atribuit în acest an contracte acord cadru (de tip abonament) pentru reabilitarea blocurilor din sector unei asocieri de firme abonate la contracte cu Primăria Sectorului 2 pe vremea lui Neculai Onțanu. Valoarea estimată a contractelor acordate în acest an este de peste 90 de milioane de euro, potrivit SEAP (portalul electronic de achiziții publice).

Printre companiile care reabilitează blocurile din sectorul 2 se numără și General Management Construction Group (GMCG), o firmă din acționariatul căreia a făcut parte, până în mai 2007, și Mihai Gabriel Popescu, zis Mișu Pricopsitu, fratele actualului viceprimar, dezvăluie  G4Media.ro .

De altfel, fratele viceprimarului, Mihai Gabriel Popescu, și unul dintre acționarii companiei GMCG, care reabilitează blocurile din sectorul 2, Sorin Orlando Ionescu, au fost parteneri de afaceri în mai multe firme, chiar până în iunie 2016.

Ce spune viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu. ”Domnul Popescu nu are cunoștință despre vreo legătură a fratelui dânsului, domnul Mihai Gabriel Popescu, cu acționariatul vreunei firme care să presteze servicii pe bani publici în sectorul 2.

Nu există nicio problemă de moralitate sau legalitate întrucât nu există niciun fel de conflict de interese. Niciun membru al familiei domnului Dan Cristian Popescu nu are și nu a avut, de când domnul Popescu este viceprimar al sectorului 2, vreun interes direct sau indirect cu un agent economic care a participat și a câștigat o licitație în sectorul 2.

De aproape 15 ani, domnul Mihai Gabriel Popescu a vândut părțile pe care le deținea în respectiva firmă unor persoane care nu fac parte din familia Popescu”, a precizat echipa lui DC Popescu pentru G4media.ro.

În acest an, Onțanu și actualul viceprimar Dan Cristian Popescu au fost în cărți pentru a fi desemnați candidatul PSD la sectorul 2. Până la urmă, a câștigat Popescu, însă acesta candidează independent, susținut de PSD.

Vezi mai jos, pe larg, contractele acordate de Primăria sectorului 2 pentru reabilitarea blocurilor. 

Pe 1 aprilie 2020, asocierea de firme Palex Construcții Instalații – A.F. Consulting – Romco System – General Management Construction Group – Sicor a semnat un acord cadru cu primăria Sectorului 2 pentru reabilitarea termică a 75 de blocuri din sector. Valoarea estimată a contractului este de aproape 28 de milioane de euro.

În aceeași zi, aceeași asociere de firme semnează un acord cadru cu primăria Sectorului 2 și pentru reabilitarea altor 68 de blocuri. Valoarea estimată se ridică la aproape 35 de milioane de euro.

Tot pe 1 aprilie 2020, asocierea dintre firmele Terra Gaz Construct – A.F. Consulting – Romco System – General Management Construction Group – Sicor a semnat un alt acord cadru cu primăria Sectorului 2 pentru reabilitarea termică altor 78 de blocuri din sector. Valoarea estimată a contractului este de aproape 31 de milioane de euro.

Firmele din cele două asocieri fac parte din lista de companii care, în toamna lui 2014, au semnat acorduri cadru de peste 155 de milioane de euro cu Primăria Sectorului 2, condusă de Neculai Onțanu, pentru reabilitarea a 597 de blocuri din Sectorul 2.

Vezi anunțul de atribuire din 2014 aici.

În plus, în 2018, Palex și Romco au semnat contracte de aproape 5 milioane de euro și cu Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar – Sectorul 2 pentru reabilitarea unor școli.

Cine e firma Palex Construcții Instalații. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania este deținută de Paul Alexandru Dumitru (40%), 40 de ani, din București, și Leana Dănănău (60%), de 71 de ani, din comuna Mihai Bravu, județul Giurgiu.

Până în 2012, din acționariatul firmei a făcut parte și fostul deputat PP-DD și PNL, Ovidiu Ioan Dumitru. Potrivit declarației de avere din 2013 a fostului deputat, el a încasat în acel an didivende de peste 1,3 milioane de lei de la compania Palex Construcții Instalații. Fostul deputat este și lector universitar la ASE și deține terenuri în localitatea Mihai Bravu, județul Giurgiu.

General Management Construction Group (GMCG) este deținută de Sorin Orlando Ionescu și Anton Petroianu, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

În perioada 2004 – mai 2007, dintre acționarii firmei a făcut parte însă și Mihai Gabriel Popescu. De altfel, Sorin Orlando Ionescu și Mihai Gabriel Popescu sunt fondatorii firmei, care – în 2004 – se numea Cubarom Exim. Cei doi au fost parteneri de afaceri în mai multe firme. Spre exemplu, au fost asociați până în iunie 2016 în firmele Agrement Shopping Center și General Management Advertising Group.

Mihai Gabriel Popescu este fratele actualului viceprimar al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu. În 2007-2008, Mihai Gabriel Popescu era consilier al ministrului Transporturilor, Ludovic Orban. Porecla îi vine de la faptul că a declarat două proprietăți la Miami în valoare de 880.000 de dolari și conturi de 200.000 de dolari.

Foto: fragmente din declarația de avere a lui Mihai Gabriel Popescu din 30 iunie 2008

Pe 14, 20 și 22 ianuarie 2020, General Management Construction Group a semnat alte 3 contracte de aproape 2,3 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare termică a altor 14 blocuri din Sectorul 2.

A.F. Consulting din sectorul 4. Firma e deținută de Florin-Gabriel Duță (74%), Robert-Lucian Cristescu (25%) și Gheorghe Lian (1%), potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Romco System este deținută de Dragoș Cristian Răduț (30%) și Petru Biziru (70%). Ca și firma A.F. Consulting, și Romco System face parte din lista companiilor care au reabilitat termic blocurile din sectorul 2 pe vremea lui Onțanu, contra a peste 155 de milioane de euro.

Firma Sicor este deținută de Constantin Panaitescu (51%), Mimi Panaitescu (39%) și Adrian Constantin Panaitescu (10%).

Firma Terra Gaz Construct este deținută de frații Alexandru și Traian Bunea și Doru-Cătălin Aldea. Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, firma a avut nenumărate contracte cu primăria Capitalei pe vremea lui Sorin Oprescu.  Vezi aici.

Cine e viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu. În toiul negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, vâzând că pierde teren și nu va fi desemnat candidatul dreptei la Primăria Sectorului 2, viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu a amenințat că va candida din partea PSD.

Amenințările lui Popescu privind candidatura din partea PSD nu erau însă lipsite de temei atâta vreme cât el a coabitat timp de 4 ani cu primarul PSD Mugur Mihai Toader și cu primarul general, Gabriela Firea.

De altfel, în presă au apărut informații că Onțanu va candida în acest an din partea PSD la Primăria Sectorului 2, apoi că Dan Cristian Popescu va fi candidatul PSD.

Până la urmă, după ce PNL a decis să susțină la Sectorul 2 un candidat de la USR PLUS, Dan Cristian Popescu a decis să candideze independent, susținut de PSD, iar Onțanu candidează din partea formațiunii sale, ADER.

Foto: Dan Cristian Popescu împreună cu Gabriel Firea și Marcel Ciolacu / Sursa: Facebook/Gabriela Firea

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”