Magnatul vaccinurilor din China, Zhong Shanshan, a devenit cel mai bogat om din Asia

Magnatul vaccinurilor din China, Zhong Shanshan, a devenit cel mai bogat om din Asia

Veniturile lui Zhong Shanshan au ajuns la 77,8 miliarde de dolari în 2020, detronându-l pe omul de afaceri indian Mukesh Ambani, arată Bloomberg.
 
Cel mai important om de afaceri chinez, magnatul vaccinurilor și al apei îmbuteliate, Zhong Shanshan a devenit joi cel mai bogat om din Asia, cu o valoare de 77,8 miliarde de dolari.

Potrivit evaluării Bloomberg, Zhong, în vârstă de 66 de ani, este a 11-a cea mai bogată persoană de pe planetă.

„Este vorba despre una dintre cele mai rapide acumulări de avere din istorie, cifra de afaceri crescând de la 70,9 miliarde dolari la 77,8 miliarde dolari anul acesta”, se arată în raportul Bloomberg.

El l-a detronat pe Mukesh Ambani (produse petrochimice, petrol și gaze, telecomunicații și retail), din India, ale cărui venituri au crescut la 76,9 miliarde de dolari.

Zhong a fost muncitor în construcții, apoi jurnalist, a avut și o fermă de ciuperci, reorientându-se spre asistența medicală și într-un târziu și-a deschis propria afacere cu apa îmbuteliată.

Cu sediul în Hangzhou, în provincia chineză Zhejiang, compania de apă îmbuteliată a lui Zhong, Nongfu Spring Co, este cea mai populară din Hong Kong.

În septembrie, Zhong, cunoscut ca „lup singuratic” în lumea afacerilor, a devenit cel mai bogat om de afaceri din China, după ce l-a depășit pe filantropul și omul de afaceri chinez Jack Ma cu peste 2 miliarde de dolari.

Printre afacerile sale se află și Farmacia biologică Wantai din Beijing, care a intrat pe Bursa din Shanghai în aprilie, ulterior aducându-i renumele de „magnat al vaccinurilor”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Ungaria tace și face...

3 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

4 Generalul(r) Virgil Bălăceanu, avertisment care dă fiori...

5 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”