Mai DEVASTATOR decât Snowden. Un colaborator NSA, acuzat de "cel mai mare act de spionaj" din toate timpurile - VIDEO

Mai DEVASTATOR decât Snowden. Un colaborator NSA, acuzat de "cel mai mare act de spionaj" din toate timpurile - VIDEO

Un fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) este acuzat de sustragere de materiale digitale clasificate şi informaţii secrete, în ceea ce ar putea fi considerat cel mai mare act de spionaj asupra organului de stat american, informează presa locală.

Statele Unite acuză un fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională de "cel mai mare act de spionaj" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În ultimii 20 de ani, Harold T. Martin III ar fi sustras 50 de terabiţi de informaţii, precum şi "şase cutii încărcate de documente", multe dintre acestea putând fi găsite în camionul său, bancheta maşinii, precum şi în biroul pe care îl folosea la domiciliul privat. Alte documente secrete au fost găsite ascunse în şopronul casei acestuia.

Un terabit este echivalentul a 500 de ore de filmare.

Martin va participa vineri la o audiere în faţa Tribunalului SUA din Baltimore. Acesta a sustras informaţii personale ale angajaţilor Guvernului, precum şi zeci de computere sau dispozitive de stocare digitală.

Conform Guvernului, acesta nu a înmânat materialele unui stat străin, dar există presupunerea că dacă Martin ar fi eliberat pe cauţiune ar putea întreprinde această acţiune.

Potrivit procurorilor, Martin, în vârstă de 51 de ani "reprezintă un risc la adresa naţiunii americane şi a sănătăţii fizice a celorlalţi" şi este acuzat de furt de proprietate de stat şi reţinere de materiale clasificate.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea