Mai mulți răniți după un incident cu o mașină lângă Muzeul de Istorie Naturală din Londra

Mai mulți răniți după un incident cu o mașină lângă Muzeul de Istorie Naturală din Londra

Poliția londoneză a anunțat sâmbătă că mai mulți trecători au fost răniți în apropierea Muzeului de Istorie Naturală din oraș și că un bărbat a fost arestat la locul incidentului, transmite Reuters, care amintește că presa britanică a relatat că o mașină a pătruns pe trotuarul din fața muzeului.

Poliția a descris incidentul din zona South Kensington, din vestul Londrei, drept o coliziune și a menționat că anchetează cazul. Potrivit EFE, poliția metropolitană nu a făcut referire la un posibil act terorist.

"Investigațiile pentru stabilirea circumstanțelor și a motivului sunt în curs de desfășurare", a anunțat poliția. În declarația poliției londoneze se mai menționa că la fața locului se află agenți de poliție și că a fost solicitat și serviciul de ambulanță din Londra, care la rândul său a transmis că răspunde apelului.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a scris pe Twitter că cooperează cu poliția după "un incident serios" în fața clădirii și că va furniza mai multe informații mai târziu. Totodată, un purtător de cuvânt al muzeului a declarat pentru Reuters că accesul în clădire este interzis și că cei aflați deja în muzeu sunt scoși afară printr-o ieșire secundară.

Reuters amintește că nivelul de alertă de securitate este aproape de maxim, ceea ce înseamnă că un atac al unor militanți este considerat foarte probabil, iar în acest an au avut loc deja cinci atacuri, în trei dintre ele fiind implicate vehicule.

În martie, un bărbat a intrat cu mașina în trecători pe podul Westminster din Londra, ucigând patru persoane, iar apoi a înjunghiat mortal un polițist de la Parlamentul britanic.

Trei militanți islamiști au intrat în trecători cu mașina pe podul din Londra, în iunie, după care au înjunghiat la întâmplare oameni în restaurantele și barurile din zonă, ucigând opt persoane, iar în aceeași lună o camionetă a intrat în mulțimea de credincioși din apropiere de o moschee din nordul Londrei, atacul soldându-se cu un mort.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”