MAI: Opt persoane salvate şi 263 evacuate din calea viiturilor în ultimele 24 de ore

MAI: Opt persoane salvate şi 263 evacuate din calea viiturilor în ultimele 24 de ore

Opt persoane au fost salvate şi 263 evacuate din calea viiturilor, în ultimele 24 de ore, în judeţele Argeş, Arad, Bihor, Botoşani, Buzău şi Timiş, informează Ministerul Afacerilor Interne.

"În ultimele 24 de ore, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intervenit în 101 localităţi din 23 de judeţe, afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Au fost salvate patru persoane dintr-un autoturism în localitatea Lăpuşnic din judeţul Timiş, iar trei persoane au fost salvate în localitatea Stroeşti din judeţul Botoşani. Tot în judeţul Botoşani, în localitatea Câmpeni, un bărbat a fost salvat după ce tractorul în care se afla a fost luat de viitură", se arată într-un comunicat al MAI, transmis vineri AGERPRES.

În localitatea Bascov din judeţul Argeş, angajaţii MAI au evacuat 154 de copii de la grădiniţa cu program prelungit, din cauza apei din curtea unităţii de învăţământ, iar în localitatea Todireni din judeţul Botoşani 49 de persoane au fost evacuate preventiv la Căminul Cultural ca urmare a creşterii cotelor râului Sitna.

Au fost afectate 181 de case, 12 anexe gospodăreşti, 162 de beciuri/subsoluri, 569 de curţi, cinci clădiri aparţinând unor instituţii publice şi patru imobile aparţinând unor operatori economici.

Totodată, circulaţia rutieră este blocată, din cauza apei, aluviunilor şi a alunecărilor de teren, pe trei drumuri naţionale (DN 73D - Argeş, DN 12A - Botoşani, DN 17A - Suceava) şi patru drumuri judeţene (DJ 203K - Buzău, DJ 281B - Iaşi, DJ 609 - Timiş, DJ 205D - Vrancea).

În prezent, angajaţii MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice în şapte judeţe.

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul RO-ALERT la nivelul a opt judeţe, precizează MAI.

"Situaţia din teren este monitorizată şi coordonată permanent prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, care cooperează permanent cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, iar peste 14.000 de angajaţi MAI - pompieri, poliţişti şi jandarmi -, cu 6.185 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină", se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...