Mai rar vezi așa ceva! Tudose, luat la șuturi pe Facebook ca ultimul dorel.

Mai rar vezi așa ceva! Tudose, luat la șuturi pe Facebook ca ultimul dorel.


Mai rar vezi așa ceva! Tudose, luat la șuturi pe Facebook ca ultimul dorel. Critici dure, fără precedent, cvasi-unanime, pe pagina de Facebook a lui Mihai Tudose, dupa ce premierul a postat un mesaj, vineri noapte, in care a tinut sa explice de ce guvernul vrea sa atace Pilonul II de pensii.

„In Pilonul I, punctul de pensie se calculeaza ca fiind raportul dintre salariul incasat si salariul mediu. Acest lucru inseamna ca o persoana care a avut o crestere anuala a salariului mai mare de 4% fata de cresterea salariului mediu va avea la pensie mai multi bani decat o persoana care a optat si pentru Pilonul II”, a scris Tudose vineri pe Facebook.

 El i-a dat ca „exemplu concret” pe cei care in toata perioada 2008-2017 au avut salariul minim. „Acesta a avut o crestere de aproximativ 180% in aceasta perioada, in timp ce salariul mediu a crescut cu mai putin de 100%. Rezulta ca acesta a avut o crestere a punctului de pensie de peste 80%, comparativ cu 40% pentru cei ce au optat si pentru Pilonul II”, a explicat premierul.

„Randamentul la care m-am referit, calculat in raport cu punctul de pensie, viza suma incasata de beneficiar la pensie in cele doua ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II”, a adaugat Tudose.

Postarea a stranit un val de comentarii, toate negative, numerosi romani reprosandu-i ca nu stie ce vorbeste.

„Numai un dobitoc care nu a fost in stare sa faca liceul decat la Panait Cerna in Braila poate sa aiba o astfel de logica! Nationalizeaza tu Pilonul 2 la aia de lucreaza la stat si lasa-ne noua la aia care lucram la privat si stim ce e ala randament sa ne facem griji de randamentul fondurilor private. Nu le mai face tu din pix! Femeia aia de la NN ar trebui sa va dea im judecata pe persoana si sa va ceara bani sa va usture ca i-ati dat amenda si retras licenta cand a spus ca vreti sa puneti gheara pe banii din Pilonul 2″, este unul dintre mesajele furioase.

Alte, numeroase, exemple:

Adrian Şuhanea Eu spun sa democratizam pana la capat. Sa fie pe lista de firme pentru care optam si statul ca si optiune. Si fiecare sa isi plaseze banii la administratorul pe care il considera el mai bun.

Marius Andrei Statul stie ce e mai bine pentru tine. :)) Mai ales dupa cateva pahare

Alexandru Goaga Cred ca in clasa a VI-a intelegeam mai bine decat Tudi aici de fata cum sta treaba cu pensiile. Dar na, continua sa ne ofenseze cu aberatii, in loc sa puna mana sa faca niste autostrazi, spitale, scoli.

Marius Apintiliesei Lăsați banii ăia acolo, doar să vă atingeți de ei v-ar mai trebui....

Cristian Badescu domnule prim ministru, dv vorbiti de o crestere a pct de pensie ca urmare a cresterii salariului, deci si a contributiei la pensie. Pai, contributia la Pilonul II este tot proportionala cu salariul, deci si aceasta a crescut tot cu 80% in exemplul dv. ...See More

Natalia Farcaș Nu au bani pentru promisiuni,pesedeii isi vor rupe gatul impreuna Deddy&Tariceanu.

Mihaela Mihaela Sandu Dă-ti afară consilierii pe probleme economice! Să zicem că e vina lor pentru aceasta declaratie.Vă mai curg mult balele după banii noștrii?Din păcate pentru voi nu toți suntem angajați la ..stat.

Chinezu George Când vorbiți voi despre randamente la pensii e ca și cum ar canta un manelist despre știința rachetelor. Hai domnule lăsați-ne pensia în pace ca voi nu știți sa o administrați. Ați mărit pensii speciale și acuma le plătiți cu banii nostri. Hai lăsați-ne
cu manipularea.

Neata Marius Bogdan Nea Tudose, du-te nene si lasa-ne, calculele de facusi matale mai sus nu ies nici daca dansezi pe masa. Maiales ca nimeni nu optat pentru pilonul 2, a fost obligatoriu.

David Petru Catalin Senzatia atunci cand ma loghez in contul meu PERSONAL administrat privat si vad exact cat am acumulat este de nepretuit. Prefer un randament la jumatate pt senzatia asta. Daca vreti sa faceti reforma, claditi un sistem de tip american - 401k etc.

Liviu Narla Wow.. )))
Eduard Pantilimon Fără supărare dar nici ca minciună nu e bună demonstrația ta.

Serban Cornaciu Inainte sa postati aceasta traznaie,cred ca era mai bine sa cititi o data definitia punctului pe pensie la pilon 1 si ati fi vazut care e legătură cu cresterea salariului minim. Pilonul 1 este un fond de redistribuire nu de plasament, deci nu puteti c...See More

Berendei George Dacă tot bați cimpii cu randament, de ce creșteți punctul de pensie in fiecare an cu inflația, măriți virsta de pensionare, vă atribuiți pensii speciale și tot taxați și impozitați mediul privat și PFA?

Silviu Toma Lasa-ma sa decid eu, klingonianule !!!

Emilian Manta Domnule, ce va da Dragnea sa fumati, ca pare marfa de calitate. Unul nu este intreg la minte.

Gratiela Popescu Dragilor, Tudose va considera handicapati mintali pentru ca e aritmetica de clasele primare. Daca a crescut salariul, a crescut si acumularea la pilonul II - salariu minim = 800, 5,1%=40,8 acumulare
- salariu minim = 1450, 5,1% =73,95 acumulare plus 86%, plus randament, care randament de 4% se calculeaza in fiecare an la o suma mai mare

Gabriel Mistodie Nu mai faceți calcule economice, domnule noaptea! E clar că nu vă ies, poate sunteți obosit, poate ați consumat ceva...

Bianca Barbu Aritmetica de duzina. Bine ca nu a iesit randamentul 120%

Berendei George Din acest motiv mulți evită să declare toate veniturile, proprietățile, evită să achite taxe și impozite pentru ca voi trintorii, borfașii și nemernicii să nu beneficiați!

Claudiu Zagarin Esti praf "DORELE " !! 

Berendei George Păi cînd o aveți exemplu pe curva de Rovana care pentru evitarea plății impozitului auto și-a înregistrat căruța in Bulgaria, ce așteptări aveți din partea cetățenilor și companiilor private ?

Gratiela Popescu La un salariu brut de 3000 lei contributia ( angajat + angajator ) e vreo 600 lei. 600lei x 12 x 40 ani= 288.960 lei
Speranța medie de viața 73 ani, adica 9 ani dupa pensionare, adica 108 luni.
Daca un om mediu ar economisi 600 lei/ luna, la 65 de ani, cand s-ar pensiona ar avea buget din economii 2675 lei/luna pana moare. Basca randamentul.

Berendei George Politicieni de km cu studii doctorale făcute la bordel

Gabriel Mistodie Domnule Tudose, sunteți invitat să lăsați economia la punctul mort, că îi luați vopseaua #dorel

Iulian Dascalescu Vai de capul nostru, cu asemenea savanti in economie, in frunte

Michael Lawson Domnule Prim ministru, in primul rand doresc sa spun ca va apreciez pentru tot ceea ce faceti si mai ales pentru modul in care interveniti, vreau sa va multumesc pentru faptul ca Institutul Cantacuzino devine institutie care tine de siguranta statului!...See More

Berendei George Vin vremuri grele pentru voi, vă așteaptă o toamnă lungă și o iarnă aspră !
Cretinilor, mare parte din milogii voștri sau împuținat sunteți supravegheați de nucleul dur denumit decreței și mare parte din cei născuți după 90 care nu pot fi cumpărați cu găleți, ulei, făină

Bogdan G. Tabarcea 1. Înțeleg că, de fapt, așa-zisul randament depinde doar de măririle făcute de stat. Care sunt realizate artificial, fără susținere în economia reală și prin îndatorarea viitorilorilor pensionari, adică a celor ca mine. Deci randamentul ăla de 80% azi,...See More

Cristian Soimaru Sper că e o glumă și că acesta nu e chiar contul primului-ministru. Că dacă e o postare chiar de-a lui Mihai Tudose, am încurcat-o cu toții. ;(

Dan Mocrei Rationament neinteligibil!!!! Lasati "piloanele" asa cum sunt! Recunoasteti ca politica economica a guvernului e dezastruoasa!!!!

Cristea Marius Daca faceti asa ceva jur ca no sa fie bine. E ca si cum un hot ar intra la tine in casa si te-ar fura. Este jaf, talharie.

Cristea Marius A apropo prefer sa mariti acciza la combustibil decat sa ma talhariti in felul asta josnic. Sa mariti taxe orice dar sa nu ma talhariti ca o sa va talharesc si eu.

Goia Adrian-Nicolae Vaca buna de muls mai este sistemul asta de pensii privata. Mai faceti fiu tot mai sigur de ce banuiam la inceput si anume ca l-ati pus pe Ministrul de Finante sa spuna ca desfiinteaza pilonul II de pensii dupa care sa veniti dvs. pe la TV sa ziceti ca...See More

Berendei George O să ajungeți să vă scoateți și nevestele pe centuri neterminate pentru a plăti fantasmagoriile declarate, bugetul SF al imbecililor ALDE'PSDE ! 

Ion Vlad Asta e economie adusa de pe Qo'noS. Boss, suntem pe Terra, Calea Lactee.

Cristea Marius O sa imi fac toate cumparaturile in ungaria. Jur.

Zed JE Omul e pe săniuța, clar

Teodor Cimbru Alo, mai usor cu randamentul, ca depasim pensiile din Norvegia :D. PS, ai facut matematica cu femeia de serviciu ???

Marius Gheorghe Ati gasit pe unde sa scoateti caciula, ai?

Berendei George Lasă dreaqu secărica! Din cauza băuturii numai realizezi citi biștari n'ai în buzunare. S-a golit paharul tot dinadinsul la meseni iar cămara este goală pină de coc fructele cincinale ale lui Petre zis De 

Ovidiu Neacșu Diferența e că banii din Pilonul II sunt acolo, în timp ce gaura de la Pilonul I e de niște miliarde de lei anual.

Sorin Vijelie nu mai au bani pentru promisiunile electorale

Gabriel Carbunaru Domnule prim-ministru, dați un OUG prin care triplați din pix randamentul pilonului 2 și gata, s-a rezolvat, depășește pilonul 1. E atât de simplu și va e la îndemână.

Laurentiu Fufezan-Jiman nuuuu. tara vria dreptate. duar guvernul republicii se lupta pentru uameni. sa tripleze pilonul 1 sa il faca direct pilonul 3

Sorin Camner Deficit de 21 de miliarde de lei in 2016. Auzi - cresterea punctului de pensie e randament. Bre - intr-un an n-o sa mai platiti pensiile amaratilor. Doar pensiile voastre speciale. Hoti ordinari. Asta sunteti. Vreti sa ma legati pentru ca va spun in fata ce sunteti?

Gabriel Carbunaru Să moară Bibi, asta-i chiar contul lui pe bune? Am crezut ca e la mișto, ceva trolling de calitate.

Laurentiu Fufezan-Jiman e cel mai tare troll. e chiar el :)

Sorin Camner Citeste, Gabi. Ce zice asta.... E de domeniul psihiatriei. Pe cuvantul meu.

Gabriel Carbunaru Ai de măicuța mea.....

Laurentiu Fufezan-Jiman io cred ca e manga. pulbere.
LikeShow more reactions · Reply · 6 hrs

Vlad Stoichitescu Ce a zis Dragos, dar cu mai puține organe sexuale :)

Berendei George Au pierdut comunicarea cu iobajii țării, nici activiștii lor nu mai cred ce spun! Au realizat și ei că pastila s-a micșorat, țuica s-a distilat, lemnul s-a împuținat și de a'lde Dragnea n-au scăpat !

Ina Gabriela Funețan Domnu' premier, mereți acasă, că uite, ospătarii ridică scaunele pe mese.
LikeShow more reactions · Reply · 8 · 6 hrs

Marius Andrei Ba baiesti, eu chiar am ajuns la concluzia ca voi in fiecare zi deschideti dex-ul aleatoriu si folositi cuvinte de pe acolo ca suna funky. Astazi ati deschis la litera R

Berendei George Cît de Tudose să fi ? să declari pilonul de stat al pensilor pe profit 

Alex Posescu Tovarase, vezi ca ai exagerat cu bautura. Las o mai moale macar cat mai e Canicula. Ai inceput sa furi curent. Si vrei sa ne furi banii. Huooooo

Alex Posescu Hotii hotii hotii

Alex Posescu La puscarie !!! Huoooo

Berendei George O echipă de limbrici condusă de un ratat susținută de doi borfași ! 

Ana Tripsa Daca salariul minim a crescut cu 180% si cel mediu cu 100%, raportul intre ele a crescut cu 140%, nu cu 180%. Just sayin'. (sau in cifre concrete, in 2008 raportul era 500/1500 ~ 0.33, in 2017 el e 1450 / 3100 ~ 0.46; 0.46 / 0.33 ~ 1.4)

Laurentiu S Trex Sincer, cine v-a spus ca stiti economie?

Maria Mihaela Spunețlie că economia se face reducînd salarile şi pensiile strigătoare la cer care le au , şi apoi să învețe să producă prin muncă cinstită , aşa se face economia reducīnd risipa care au făcut-o şi încă o mai fac , şi să înceapă productia.

Berendei George Precum programul de guvernare la o creștere de 5% a pibului vom avea o creștere a veniturilor bugetarilor de 25% pentru toate categoriile de personal, creșteri de 150% pentru primari, președinți de consilii județene, etc, la care se vor adăuga și pensii speciale pentru parlamentari, președinte, miniștrii, avocatului popoului și alte scursuri 

Iulian Ionita Comparati manipulativ mere cu pere. Sper sa nu ajungem in situatia in care ne puneti mana pe bani pentru a acoperi gaurile datorate managementului prost si politic. Fara sa ne intrebati! Mai bine revedeti gaurile :maririle de pensii; pensiile speciale, achizitiile publice fara criterii de economisire, lipsa standardelor de cost, achizitii fara off-set; salarii marite fara a lua in calcul productivitatea, evaziunea pe importuri agricole, redevente mici. Pentru viitor mai bine canalizati investitiile in infrastuctura (autostrazi, terminaluri noi de aeroport, metrou sau scoateti cateva hectare de la primarii si armata pentru infrastructura de business - IT, BPO, marketing sau productie - in marile orase - astia contribuie la plata pensiilor votantilor vostrii si se cam duc in Polonia in ultimul an!)

Maria Mihaela Omule merți să te recompenseze cu salarile lor pentru ajutor.

Kinga Tarlea Nu știa cum să crească traficul pe pagină de a zis gluma asta?

Ciprian Marinescu Mda... rationament pur PSD-ist. Asistatilor sociali din Teleorman le curg balele de bucurie dupa aceste explicatii. In Vaslui se mai da o tura de baut in cinstea Pilonului 1 si 2. Esti nebun de legat!

Florica Serfezeu Nu inteleg cine poate sa creada tampeniile astea.

Laurentiu Fufezan-Jiman gata boss! hai ca a avut efect caterinca, acu zi si matale ca a fost la oha, pentru trafic pe pagina :)

Berendei George https://m.facebook.com/story.php...

Radu Racareanu Cata lipsa de bun simt!!! Ar fi bine daca economia Romaniei s-ar dezvolta pe baza de tupeu, ca nu va lipseste! Spre deosebire de niste cunostinte de baza de business...

Liviu Iolu O carte bună de economie nu ați găsit să puneți în geamantanul cu care ați fost în vacanță?

Laurentiu S Trex macar un abecedar economic

Marcel Parvu vrem randament peste 100% ! hai că se poate, încă o OUG si gata !

Bogdan Radulescu Esti o mare caterinca

Florin Gonczol Sunt si fonduri mai performante care ajung si la 7%.. Nu ar trebui sa va bagati peste banii nostrii.

Florin Gonczol Daca va pasa de risipa banilor,luati-l la suturi pe ala.cu oaia..In subordinea lui sunt institutii care permit sifonarea a milioane de euro anual,degeaba

Razvan Neagu ne arati si noua unde putem primi stadiul cotizarilor la pilonul 1? asa, cum da NN cu atat ai cotizat, asta e profitul? poti? exista? nu exista, ca banii se duc la actualii pensionari. hai mars!

Cristian Dobrescu Tovarasu' dar daca il calculati in voturi cat e randamentul? Cumulat cu toate pomenile voastre electorale. Si cu spagile aferente "investitiilor" gestionate de autoritatile locale. Plus banii drenati prin contracte preferentiale cu furnizorii spitalelor si scolilor. Wow ce de randamente pt partidul stat!
Hai sictir!

Ionut Mechenici Mai usor cu țuica boss !

Vasile Hartan Pentru Pilonul I banii sunt luati de la noi si bagati in pensii nesimtite, asta intelege acest guvern prin "randament" a fondului de pensii de stat?

Maria Mihaela ATÎTA pot ! ATÎTA fac ! Doamne Tată ceresc IARTĂ-I că oamenii ăștia văd că nu ştiu ce fac şi împotriva cui fac toate aceste nedreptăți, IARTĂ-I Tată ceresc şi mai îndurăle poate , poate se trezesc şi îşi văd greşelile care le fac împotriva Ta .

Adrian Vlad Mai dati afara din bugetarii care freaca menta daca vreti sa faceti rost de bani si lasati in pace Pilonul 2

Victor Catalin Eu tot nu inteleg de ce va mai chinuiti sa vorbiti despre randament in procente, cand toata lumea stie ca se calculeaza in grade. Pe de alta parte, poate ar fi bine sa nu mai amestecati randamentele ca incepe sa para dublu pilonul I. :)

Lucretia Neacsu Mai primim bani pentru grupa 1-a si a 2-a de munca ???? In iulie trebuia sa intre in plata prima etapa si la sfarsitul lunii august nu se mai vorbeste nimic ......poate ne ajutati sa primim acest drept asteptat de ani de zile ....

Valere Munteanu Mai alex petrescu laso mai moale cu linsu.

Ali Bv Cine va face socotetile acolo? ... sunteti complet in afara realitati !!!

Roxana Mosneanu Explicatie de " gâgā" economica  La Pilonul II s-a optat numai intre 35-45 ani , pentru cei pana in 35 este obligatoriu ....daca nici macar legea nu o cunoaste , oare cum sa o inteleaga ? Banii din PII sunt o investitie , cei de la PI sunt un fel de CAR , dam toti azi si ii primesc luna viitoare doar cei care ii mai apuca si numai atat cat vrea fiecare guvern. Vai steaua lor.









Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...