'Mai sigur ca la Londra': Coreea de Nord își deschide ușa pentru turiștii ruși

'Mai sigur ca la Londra': Coreea de Nord își deschide ușa pentru turiștii ruși

Coreea de Nord și-a deschis ușa pentru turiștii ruși, emițând o licență pentru o primă agenție de turism de la Moscova, care le promite clienților 'o imersiune totală' în cultura țării și distracție "mai sigură decât o plimbare de seară la Londra", relatează Reuters.

NKOREAN.RU, o companie rusă care a primit licență din partea guvernului nord-coreean, oferă tururi organizate pentru grupuri de până la 10 persoane sau pentru clienți individuali, "pentru a le arăta turiștilor viața cu multiple fețe a celei mai izolate țări".

Persoanele care vor să ajungă în Coreea de Nord trebuie obligatoriu 'verificate' înainte de excursie și vor fi mereu însoțite de un ghid, pentru a monitoriza "că turiștii se comportă corespunzător" și pentru "le asigura securitatea". Fotografierea locurilor strategice și militare este interzisă, iar discuțiile lungi cu localnicii "nu sunt recomandate".

Coreea de Nord a desfășurat două teste nucleare și zeci de teste cu rachete de la începutul anului trecut, amplificând astfel semnificativ tensiunea în Peninsula Coreea și încălcând rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

Două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate în iulie au atras o nouă serie de sancțiuni dure din partea comunității internaționale. Confruntată cu probleme economice amplificate și de numeroasele sancțiuni, Phenianul își dorește să dezvolte turismul pentru a mai câștiga bani.

Cel mai scump tur, 15 zile de 'imersiune completă în cultura Coreii de Nord', costă circa 2.000 de dolari și include vizite la o fermă, la o fabrică de îmbuteliere a apei minerale și la un templu budist, plimbări montane și o introducere în bucătăria națională. În ofertă sunt de asemenea vizite la numeroasele muzee dedicate liderului fondator Kim Ir-sen.

Alte tururi mai ieftine includ posibilitatea de relaxare la plajă, un show aviatic și chiar un festival al berii.

Nu se știe însă cât de populare vor fi aceste tururi în rândul rușilor, care s-au obișnuit deja să viziteze Europa și să meargă în stațiuni din Turcia și Thailanda.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...