Maia Sandu: Republica Moldova nu poate fi pe deplin independentă atunci când are o armată străină pe teritoriul ei

Maia Sandu: Republica Moldova nu poate fi pe deplin independentă atunci când are o armată străină pe teritoriul ei

Republica Moldova nu poate fi pe deplin independentă atunci când are o armată străină pe teritoriul ei, atunci când nu are independenţă energetică, a declarat marţi premierul Maia Sandu, după ce a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la proclamarea independenţei republicii, la care a participat alături de vicepremierul Andrei Năstase, ambii lideri ai Blocului ACUM, informează Radio Chişinău.

Sandu a subliniat necesitatea de a fi adoptate politici şi implementate proiecte care să asigure independenţa energetică a republicii. Totodată, ea a spus că Chişinăul trebuie să insiste pe plan internaţional şi regional pentru ca Federaţia Rusă să-şi retragă armata din Transnistria.

Referitor la declaraţia preşedintelui Igor Dodon care a afirmat într-un interviu pentru media din Belarus că Republica Moldova nu va adera la UE, Maia Sandu a replicat că parcursul european este singura modalitate de dezvoltare a Republicii Moldova, de creştere a standardelor de viaţă, de asigurare a libertăţii şi drepturilor cetăţenilor, de afirmare a unui proces democratic autentic.

La rândul său, vicepremierul Andrei Năstase, ministru de interne a afirmat că 'cei care exprimă neîncredere că Republica Moldova nu va ajunge în UE nu fac decât rău republicii şi i-aş sfătui pe aceşti politicieni să înceteze să spună una acasă şi alta în Belarus'. Năstase a subliniat că 'Republica Moldova are o singură cale - integrarea în UE, relaţii reciproc avantajoase şi cu Vestul, şi cu Estul, relaţii strategice cu România - acest deziderat a stat la baza configurării acestui guvern'.

Referitor la semnarea unui nou acord cu Partidul Socialiştilor cu care Blocul ACUM este la guvernare, Andrei Năstase a declarat că este nevoie mai mult de atitudine, de fapte, şi mai puţin de acorduri. 'Am avut noi şi acorduri, şi angajamente, dar foarte multă lume nu le-a mai îndeplinit', a spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …

5 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!