Maia Sandu revine şi anunţă că nu va mai participa la nicio dezbatere electorală cu Igor Dodon

Maia Sandu revine şi anunţă că nu va mai participa la nicio dezbatere electorală cu Igor Dodon

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la preşedinţia Republicii Moldova, Maia Sandu, a revenit asupra poziţiei sale iniţiale şi a anunţat că nu va mai participa la nicio dezbatere electorală cu oponentul ei, Igor Dodon, candidat independent susţinut de Partidul Socialiştilor, informează luni Radio Chişinău.

Înainte de aceasta Maia Sandu declarase că va participa la o singură dezbatere, pe teren neutru, şi că echipele celor doi au discutat referitor la organizarea acesteia.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, Maia Sandu a afirmat că Igor Dodon 'toarnă minciuni, ameninţă primari şi funcţionari publici, învrăjbeşte societatea şi seamănă ură". 'Cu asemenea personaj nu mai avem ce discuta. (...) Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii, despre actele de corupţie, schemele în care este implicat (...). După alegeri voi cere insistent ca (Igor Dodon) să fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis', a declarat Maia Sandu.

Ea a mai făcut public un plan cu primele zece acţiuni de combatere a sărăciei, pe care le va aplica în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale. Candidata PAS a promis reducerea cheltuielilor administraţiei prezidenţiale şi desfiinţarea unor funcţii inutile, identificarea unor soluţii legale pentru dizolvarea Parlamentului şi declanşarea de alegeri legislative anticipate, scoaterea Republicii Moldova din izolarea internaţională şi atragerea de fonduri de la partenerii internaţionali, pentru susţinerea populaţiei sărace, a micilor întreprinderi şi a afacerilor afectate de pandemia de COVID-19.

Maia Sandu a declarat şi că va construi relaţii bune cu Federaţia Rusă, bazate pe interesele naţionale ale Republicii Moldova, şi că va insista pe investigarea eficientă a furtului miliardului şi a spălării de bani proveniţi din Rusia. De asemenea, ea a promis că va reveni la proiectul de 'curăţare' a sistemului de justiţie, pe care l-a propus în perioada când era prim-ministru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?