Majoritatea companiilor din România utilizează soluţii vechi de planificare a resurselor (analiză)

Majoritatea companiilor din România utilizează soluţii vechi de planificare a resurselor (analiză)

Opt din zece companii din România (80%) utilizează sisteme de planificare a resurselor organizaţiei (ERP - Enterprise Resource Planning) învechite şi insuficient digitalizate, relevă analizele întocmite de către consultanţii în management.

Conform estimărilor Horvath & Partners, care au la bază şi statisticile anuale furnizate de Comisia Europeană (CE), prin Digital Economy and Society Index - DESI din 2020, companiile au nevoie de platforme ERP moderne, care odată implementate reduc cheltuielile de funcţionare şi timpul mediu alocat diferitelor activităţi cu până la 30%, în timp ce profitabilitatea poate creşte, în medie, cu 20%.

"Este necesar ca România să acorde o importanţă sporită digitalizării managementului proceselor din companii, în primul rând din cauza contextului actual influenţat de pandemie, dar şi pentru că avem un decalaj semnificativ de recuperat faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană. Indicele economiei şi societăţii digitale (DESI), care măsoară anual evoluţia ţărilor membre ale UE din punct de vedere al competenţelor digitale, a plasat România pe locul 26 din 28, în 2020", se menţionează în studiul de specialitate.

Una dintre soluţiile de modernizare a proceselor dintr-o companie se referă la noua soluţie SAP, respectiv SAP S/4HANA.

"Toate companiile care utilizează platforme furnizate de SAP sunt obligate să facă această tranziţie până în 2025, ceea ce implică modernizarea sistemului ERP existent cu funcţionalităţi noi. Proiectul derulat de Hoerbiger a avut o durată de 9 luni, iar cel al companiei croate activă în domeniul FMCG, Atlantic Grupa, 12 luni, iar ambele au fost coordonate de consultanţii Horvath & Partners. Printre rezultatele notabile, se află: reducerea duratei proceselor cu până la 40%, eliminarea "timpilor morţi" cu până la 30%, creşterea fiabilităţii datelor cu mai mult de 60%, scăderea costurilor de întreţinere cu 10% şi majorarea profitabilităţii cu până la 15%", notează compania de consultanţă.

Horvath & Partners este una dintre cele mai importante companii internaţionale, independente, de consultanţă în management, prezentă şi pe piaţa din România, începând din anul 2005.

Compania face parte din Cordence Worldwide, cea mai importantă alianţă activă la nivel mondial, formată din companii de consultanţă în management de prestigiu, cu aproape 70 de birouri în 25 de ţări, situate pe trei continente, totalizând peste 5.100 de consultanţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...