Malaezia: Poliţia anunţă confiscarea a 28 de milioane de dolari în ancheta anticorupţie care îl vizează pe fostul premier Najib Razak

Poliţia din Malaezia a anunţat vineri că a confiscat 114 milioane de ringgit (28,6 milioane de dolari), găsiţi în 35 de saci în timpul unor percheziţii în mai multe apartamente în cadrul unei anchete anticorupţie privind fraudarea fondului de stat pentru dezvoltare 1MDB, care îl vizează pe fostul premier Najib Razak, relatează agenţia VNA.

Poliţia a confiscat de asemenea 37 de genţi de lux şi 284 de cutii în care au fost descoperite bijuterii şi ceasuri, a declarat directorul departamentului malaezian pentru anchetarea infracţiunilor economice, Amar Singh. Cu toate acestea, valoarea bunurilor nu a fost încă stabilită.

Săptămâna trecută, poliţia a efectuat percheziţii în trei apartamente din capitala Kuala Lumpur.

1MDB este un fond de investiţii creat în 2009 de fostul premier malaiezian Najib Razak cu scopul dezvoltării socio-economice a ţării.

Fostul premier Najib Razak a fost acuzat de fraudarea fondului de stat pentru dezvoltare 1MDB cu sute de milioane de dolari. Cu toate acestea, reprezentanţii fondului şi Najib au respins acuzaţiile.

Agenţia malaeziană de presă Bernama a anunţat săptămâna trecută că de la reşedinţele fostului premier Najib Razak s-au confiscat 72 de saci cu bijuterii şi bani.

Fostul prim-ministru şi soţia sa au încercat să părăsească ţara zilele trecute, dar nu au reuşit. S-a aflat că ei intenţionau să plece la Jakarta, cu un avion privat.

O echipă specială a fost creată pentru a investiga scandalul din jurul fondului.

Noul premier ales Mahathir Mohammad a ordonat poliţiei să redeschidă ancheta şi l-a suspendat pe procurorul general Apandi Ali, suspectat că a contribuit la muşamalizarea scandalului. Mahathir a susţinut că nu urmăreşte să se răzbune pe Najib, căruia i-a fost mai întâi mentor, apoi rival politic, ci doar să restabilească statul de drept. El a declarat presei că nu vor avea loc arestări decât dacă apar dovezi clare privind săvârşirea unor infracţiuni. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă