„Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!”/Moarte misterioasă la o bază militară americană

„Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!”/Moarte misterioasă la o bază militară americană

Anchetă la baza militară americană Forth Wood, din Texas, după ce Ana Basaldua Ruiz, 21 de ani, a fost găsită moartă. Anterior, ea se plânsese mamei ei că e hărțuită sexual de superiorii săi, scrie New York Times.

Ana, care a fost descrisă de colegii ei drept o „colegă excepțională”, a fost găsită moartă luni, 13 martie, la doar 15 luni după ce s-a alăturat personalului bazei, ca inginer de luptă la Divizia 1 de Cavalerie. Nu a fost divulgată nicio informație despre cauza sau modalitatea morții ei. Ana Basaldua Ruiz Departamentul Diviziei de Investigații Criminale al Armatei SUA a precizat că ancheta sa este în desfășurare.

„Facem o investigație amănunțită și adunăm dovezile și faptele pentru a ne asigura că vom descoperi ce s-a întâmplat”, se arată într-o declarație a comandantului de la Forth Wood.

Alejandra Ruiz, mama tinerei, a declarat pentru Telemundo News și ABC News că fiica sa i s-a plâns că a fost hărțuită sexual, cu câteva săptămâni înainte de moartea ei: „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!”.

Femeia a mai spus că s-a oferit să-și ia fiica de la bază și să o ducă acasă. Alejandra Ruiz, care locuiește în Mexic, a vorbit ultima oară cu fiica ei pe 8 martie. Ana îi spusese mamei sale că este „foarte tristă și trece prin lucruri foarte dificile”.

Tatăl Anei, Baldo Basaldua,, a declarat că fiica lui i-a spus, recent, că „toată viața ei este greșită și că ar fi mai bine să moară”.

Nu este clar dacă Ana Basaldua Ruiz s-a plâns și personalului bazei militare sau dacă a avut loc o anchetă oficială înainte de moartea ei.

Locotenentul-colonel Patrick Sullivan declarat: „Suntem profund întristați de pierderea soldatului Ana Basaldua Ruiz și transmitem condoleanțe tatălui, mamei și surorii ei. Gândurile noastre sunt alături de ei în această perioadă dificilă”.

Liderii Ligii Cetățenilor Latino-Americani Uniți au cerut FBI să investigheze moartea soldatului Basaldua, spunând că este important ca „anchetatori din afara armatei să examineze circumstanțele”.

Cazul prezintă asemănări izbitoare cu cel al Vanessei Guillen, care a fost hărțuită sexual și ucisă la baza militară, în 2020. Ea avea 20 de ani. Procurorii federali au concluzinat că a fost omorâtă de un alt soldat care, mai târziu, s-a împușcat mortal, cu câteva zile înainte ca acuzațiile să fie anunțate.

Moartea misterioasă a soldatului Ana Basaldua sugerează că nu s-au schimbat suficient lucrurile în armata SUA, chiar și după ce președintele Joe Biden a semnat o lege menită să revizuiască modul în care armata răspunde la rapoartele de hărțuire sexuală. Măsura a fost numită în onoarea lui Guillen.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...