MApN a recepţionat al treilea lot de izolete de concepţie şi producţie românească

MApN a recepţionat al treilea lot de izolete de concepţie şi producţie românească

Al treilea lot, format din 35 de izolete româneşti, a fost recepţionat vineri de Ministerul Apărării Naţionale, urmând să fie distribuit sistemului medical românesc, informează Biroul de presă al MApN, într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

"O comisie de recepţie, formată din specialişti ai Departamentului pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale a MApN, a recepţionat vineri, 10 aprilie, la sediul operatorului economic SC Stimpex SA, al treilea lot de 35 de izolete de concepţie şi producţie românească. Producţia acestora va continua şi în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către MApN. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici - BIOEVAC recepţionate vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional", precizează MApN.

Conform sursei citate, sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici - BIOEVAC asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, şi Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcţiei Medicale a MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”