MApN: O comisie va cerceta cauzele producerii accidentului din gara Alba Iulia; un militar a decedat

MApN: O comisie va cerceta cauzele producerii accidentului din gara Alba Iulia; un militar a decedat

O comisie a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" va cerceta cauzele producerii accidentului din gara Alba Iulia, după ce un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "Potaissa" din Turda şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă, după ce a fost electrocutat, în timpul unei misiuni pe care o desfăşura la Alba Iulia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, militarul executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie şi a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

"Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul", se precizează în comunicat.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale, cea a Batalionului şi colegii militarului şi-a exprimat regretul pentru tragicul accident, arătând că sunt alături de familia îndoliată. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...