Maramureş: Patru persoane implicate în trafic droguri, reţinute în urma mai multor percheziţii

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a municipiului Baia Mare, la locuinţele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 36 de ani, suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu, informează un comunicat al DIICOT, remis, joi, AGERPRES.

Potrivit aceleiaşi surse, miercuri, 16 octombrie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor 4 inculpaţi, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie - octombrie 2019, inculpaţii au înfiinţat două culturi outdoor de canabis pe malul râului Lăpuşel, pe care le-au recoltat, materia rezultată fiind uscată, ambalată, iar ulterior comercializată către persoane din anturajul acestora.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilita faptul că, în noaptea de 11/12.10.2019 inculpaţii au procedat la recoltarea uneia dintre culturile de cannabis, transportând întreaga masă verde rezultată cu un autoturism împrumutat, ulterior depozitând plantele recoltate (inflorescenţe şi frunze) într-un apartament aparţinând unui membru din familia unuia dintre inculpaţi, care a facilitat activitatea de depozitare punând la dispoziţia acestora cheile imobilului respectiv, în deplină cunoştinţă de cauză", menţionează comunicatul.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 5 kilograme de substanţă vegetală (inflorescenţe şi frunze de cannabis), o instalaţie destinată cultivării plantelor de cannabis indoor, precum şi mai multe dispozitive utilizate la mărunţirea substanţei vegetale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Un imbecil

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

5 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…