Maramureş: Poliţist de frontieră, arestat preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Maramureş: Poliţist de frontieră, arestat preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Un ofiţer din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Iniţial, acesta fusese reţinut de procurorii DNA, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia.

Potrivit Tribunalului Maramureş, magistraţii au dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 zile a inculpatului, în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în Sighetu Marmaţiei. Acesta nu avea antecedente penale.

''Inculpatul, în calitate de ofiţer de poliţie de frontieră cu gradul profesional de subcomisar de poliţie şi organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în luna decembrie 2018 şi în data de 2 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, a pretins de la martorul (...) suma de 800 de euro, promiţându-i că în schimbul acesteia îşi va folosi pretinsa influenţă şi va interveni pe lângă procurorul care supraveghează urmărirea penală în dosarul în care acesta are calitatea de inculpat (pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă), pentru a dispune o soluţie procedurală favorabilă. La data de 3 mai, în municipiul Sighetu Marmaţiei, în scopul arătat anterior, a primit de la martor suma de 800 de euro'', se arată în informarea transmisă sâmbătă de Tribunal.

Totodată, el a promis că îşi va încălca atribuţiile de serviciu ce îi revin în legătură cu efectuarea urmăririi penale, prin efectuarea unor demersuri ilicite în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracţiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă şi a dispunerii în dosar a unei soluţii procedurale favorabile martorului, mai arată sursa citată.

Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată (două acte materiale) şi de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina