Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Maramureş: Primarul Cherecheş spune că DNA i-a clasat dosarul de corupţie deschis în 2013

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a susţinut, luni, într-o conferinţă de presă, că DNA i-ar fi clasat dosarul deschis în 2013 în care era acuzat de abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, acte de comerţ incompatibile cu funcţia, instigare la abuz în serviciu, respectiv trafic de influenţă.

"Mi-am susţinut nevinovăţia, acum o confirmă şi ei: DNA a închis dosarul în care sunt cercetat de 6 ani. Vin în faţa băimărenilor, astăzi, manifestându-mi din nou încrederea în instituţiile judiciare din România", a afirmat Cherecheş în conferinţa de presă în care şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 2020.

El a adăugat că ordonanţa de clasare a fost emisă de către procurorul DNA pe 16 iulie a.c., din lipsă de probe.

"Mă refer aici, în principal, la Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi la celelalte instituţii ale statului care se ocupă cu combaterea corupţiei. După cum bine ştiţi, în 2013, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, mi-a deschis un dosar penal în care eram suspect în mai multe speţe, cum ar fi achiziţia de autobuze şi troleibuze pe care am făcut-o cu foarte mari eforturi pentru a reabilita sistemul de transport în comun din municipiul Baia Mare, pentru societatea Urbis, achiziţia de echipamente pentru locurile de joacă din municipiul Baia Mare, reabilitând 30-40 de locuri de joacă din municipiu, contractele pe care le-am avut cu societăţile Rosal şi Romprest pentru administrarea zonelor verzi în municipiul Baia Mare. După cum se vede în trecut, această administrare a fost una corectă. Şi asta se vede în calitatea de azi, prin prestaţiile Serviciului Public Ambient Urban, prestaţii indoielnice faţă de ceea ce prestau aceste două societăţi la preţuri mult mai scăzute. Relaţia contractuală cu societatea Drusal, respectiv anumite documente, acte, hotărâri pe care la iniţiativa mea, a Consiliului Local le-au luat, proiectul de reabilitare a unor zone din cartierul Vasile Alecsandri, pe proiectul eco-reţele, respectiv achiziţia trustului de presă Emaramureş. Pentru aceste contracte, relaţionări comerciale, instituţionale, pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, m-a pus sub semnul întrebării. Am fost acuzat de următoarele fapte, pentru care, prin ordonanţă de clasare, emisă de către procuror în ziua de 16 iulie 2019, respectivele fapte, cum ar fi abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, acte de comerţ incompatibile cu funcţia, instigare la abuz în serviciu, respectiv trafic de influenţă, au fost clasate", a argumentat primarul băimărean.

El a ţinut să remarce "profesionalismul, bunul simţ şi buna măsură" a celor de la DNA.

"Bănuiesc că nu mai sunt multe acuzaţii din perspectiva Codului Penal, în special din perspectiva actelor de corupţie, care se puteau face. Am într-un fel mulţumirea că lupta mea n-a fost fără sens, atât pentru mine cât şi pentru familia mea, dar în principal, pentru Municipiul Baia Mare. Vreau să constat încă o dată că, într-un final, cu toate plusurile şi minusurile, cu toate asperităţile, totuşi profesionalismul, bunul simţ şi buna măsură a celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie funcţionează. Am ajuns într-o astfel de situaţie în care, chiar dacă nimeni nu o să îmi dea înapoi timpul, nici nervii, nici sănătatea sau anii de viaţă irosiţi, am satisfacţia că vin, ca şi nevinovat, certificat de nevinovat de către Direcţia Naţională Anticorupţie în faţa dumneavoastră", a afirmat Cherecheş.

Totodată, el a mai spus că speră ca această clasare să aibă efect şi asupra celorlalte două dosare care îl vizează şi care se află pe rolul instanţelor.

"Bineînţeles că aceste clasări, respectiv anularea acestor acuzaţii are şi un efect asupra celor două dosare care se află pe rolul instanţelor, care au legatură cu aceste cazuri, cu aceste acuzaţii şi, bineînţeles, din septembrie, atunci când vom intra în dezbaterea acestor dosare, lucrurile şi acolo vor avea un alt deznodământ", a mai spus primarul băimărean. AGERPRES / (A - autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

3 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

4 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

5 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară