Maramureș: Sute de protestatari pe străzile municipiului Baia Mare și în fața Prefecturii

Maramureș: Sute de protestatari pe străzile municipiului Baia Mare și în fața Prefecturii

Peste 400 de persoane, majoritatea tineri, dar și adulți, s-au adunat duminică seară în fața Prefecturii Maramureș din municipiul Baia Mare pentru a protesta față de propunerile de ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Protestarii s-au manifestat pașnic și au discutat propunerile de ordonanțe înainte de Guvern.

"Credeam că Guvernul e interesat de funcționarea economică a României, de cum să creeze noi locuri de muncă, de modul cum să creeze și să susțină investițiile autohtone, agricultura, mediul de afaceri. Ne-am înșelat! Primele gesturi ale noii guvernării arată că doresc să modifice legi prin care să nu fie responsabili cei care au încălcat legea. Să înțelegem că oamenii politicii joacă în afara legii și nu trebuie să răspundă pentru ce fac? Sau legile se aplică numai cetățeanului de rând?" a spus Ioan Pop, unul dintre protestatari, care spune că are o afacere de familie.

Pe pancartele purtate de protestatari se puteau citi mesaje ca: "Fără amnistie, fără grațiere" , "Libertate pentru justiție" și "Hoții la închisoare".

Coloana de protestatari a străbătut în marș mai multe străzi din zona centrală a municipiului Baia Mare, timp în care au fost însoțiți de echipaje mixte ale Poliției și Jandarmeriei.

AGERPRES/(A — autor: Leontin Cupar, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice

4 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

5 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...