Maramureș: Sute de protestatari pe străzile municipiului Baia Mare și în fața Prefecturii

Maramureș: Sute de protestatari pe străzile municipiului Baia Mare și în fața Prefecturii

Peste 400 de persoane, majoritatea tineri, dar și adulți, s-au adunat duminică seară în fața Prefecturii Maramureș din municipiul Baia Mare pentru a protesta față de propunerile de ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Protestarii s-au manifestat pașnic și au discutat propunerile de ordonanțe înainte de Guvern.

"Credeam că Guvernul e interesat de funcționarea economică a României, de cum să creeze noi locuri de muncă, de modul cum să creeze și să susțină investițiile autohtone, agricultura, mediul de afaceri. Ne-am înșelat! Primele gesturi ale noii guvernării arată că doresc să modifice legi prin care să nu fie responsabili cei care au încălcat legea. Să înțelegem că oamenii politicii joacă în afara legii și nu trebuie să răspundă pentru ce fac? Sau legile se aplică numai cetățeanului de rând?" a spus Ioan Pop, unul dintre protestatari, care spune că are o afacere de familie.

Pe pancartele purtate de protestatari se puteau citi mesaje ca: "Fără amnistie, fără grațiere" , "Libertate pentru justiție" și "Hoții la închisoare".

Coloana de protestatari a străbătut în marș mai multe străzi din zona centrală a municipiului Baia Mare, timp în care au fost însoțiți de echipaje mixte ale Poliției și Jandarmeriei.

AGERPRES/(A — autor: Leontin Cupar, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

4 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina

5 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”