Maramureș: Traficul rutier prin punctul de trecere al frontierei Sighet, suspendat de trei zile

Maramureș: Traficul rutier prin punctul de trecere al frontierei Sighet, suspendat de trei zile

Traficul rutier spre Ucraina prin punctul trecere al frontierei Sighet este suspendat de trei zile din cauza unor acțiuni de protest ale cetățenilor ucraineni aflați în punctul de trecere Solotvino, Ucraina, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, Radu Lungu.

'Ne aflăm în a treia zi în care suntem nevoiți să oprim traficul rutier peste podul Tisa prin punctul de trecere al frontierei Sighet din cauza unor proteste ale cetățenilor ucraineni care blochează activitatea punctului din frontieră din Solotvino, Ucraina. În schimb, menținem deschis traficul pietonal din același punct dintre cele două țări. Imediat cum situația revine la normal în punctul de frontieră din Ucraina, poliția de frontieră redeschide traficul rutier și acționează pentru fluidizarea circulației", a spus Radu Lungu.

Traficul rutier în punctul de trecere Solotvino a fost blocat încă din după amiaza zilei de sâmbătă, când aproape 100 persoane, majoritatea deținători de autoturisme proprietate personală, au protestat, fiind nemulțumite de legislația ucraineană care-i obligă la fiecare cinci zile să iasă cu mașinile din țară, în cazul mașinilor înmatriculate într-o țară din UE, alta decât Ucraina. Majoritatea cetățenilor ucraineni care protestează și susțin schimbarea legislației au mașinile înmatriculate în Cehia.

Trecerea spre Ucraina dinspre punctul de trecere Sighet spre cel din Solotvino se face pe un pod din lemn care are o arteră de circulație cu un singur sens și două căi pietonale, pod care traversează râul Tisa.

AGERPRES (AS-autor: Leontin Cupar, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…