Maramureș: Traseele turistice din Munții Pietrosul Rodnei, închise din cauza pericolului de avalanșe

Maramureș: Traseele turistice din Munții Pietrosul Rodnei, închise din cauza pericolului de avalanșe

Traseele turistice din Munții Pietrosul Rodnei au fost închise vineri, de Filiala Salvamont din orașul Borșa, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a producerii de posibile avalanșe, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Maramureș, Amalia Babici Man.

"Toate traseele turistice din Munții Pietrosul Rodnei, inclusiv cel spre Cascada Cailor, au fost închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Temperaturile în zona alpină sunt foarte scăzute, se înregistrează viscol, vizibilitatea este scăzută iar pe munte există riscul producerii unor avalanșe. Conform unor estimări ale reprezentanților Salvamont Borșa, riscul de producere a unor avalanșe pe munte este de maximum 5. În aceste condiții, orice tentativă de urcare pe munte este anulată", a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, turiștii care aveau în plan la sfârșitul acestei săptămâni să urce pe munte sunt sfătuiți să-și petreacă timpul la schi pe pârtiile din stațiunea Borșa, fie vizitând obiective turistice din localitate.

De asemenea, Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș a recomandat, vineri, turiștilor să-și amâne ieșirile pe munte la sfârșitul săptămânii, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a stratului de zăpadă care, pe unele porțiuni, ajunge și la 100 cm.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății