Maramureş: Zece persoane implicate în conflictul cu săbii şi cuţite din parcarea unui supermarket, sancţionate contravenţional

Maramureş: Zece persoane implicate în conflictul cu săbii şi cuţite din parcarea unui supermarket, sancţionate contravenţional

Un număr de zece persoane implicate în altercaţia cu săbii şi cuţite, care a avut loc marţi seara în faţa unui market din municipiul Baia Mare, au primit sancţiuni contravenţionale, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Dan Bucă.

Potrivit acestuia, cele 10 persoane implicate şi cercetate în scandalul produs marţi seara, în apropierea unui supermarket nu au avut declaraţii pe propria răspundere şi au fost sancţionate contravenţional fiecare pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare cu suma de 20.000 lei.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a precizat, miercuri, că în urma evenimentului care a impus necesitatea restabilirii climatului de ordine şi siguranţă publică, au fost identificate, legitimate şi conduse la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare mai multe persoane.

"Activităţile investigative şi procedurale efectuate au condus la clarificarea situaţiei de fapt şi identificarea tuturor participanţilor la conflictul respectiv, inclusiv a unor martori la acest eveniment. La momentul intervenţiei la faţa locului, una dintre aceste persoane a fost indicată de către alte persoane prezente ca fiind participantă la conflictul de referinţă, context în care a fost interceptată, imobilizată şi condusă la sediul poliţiei, stabilindu-se ulterior că nu a fost implicată în eveniment", a precizat Florina Meteş.

Reprezentantul IPJ Maramureş a subliniat că toate activităţile au fost realizate cu respectarea prevederilor legale, reafirmând că prioritatea instituţiei este prezervarea permanentă a climatului de ordine şi siguranţă publică.

Totodată, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovire sau alte violenţe, urmând a fi dispuse măsuri legale. AGERPRES / (AS - autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...