Marcel Vela: Proiectul de ordonanţă privind reglementarea circulaţiei trotinetelor electrice vizează creşterea siguranţei rutiere

Marcel Vela: Proiectul de ordonanţă privind reglementarea circulaţiei trotinetelor electrice vizează creşterea siguranţei rutiere

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că proiectul de ordonanţă iniţiat de MAI privind reglementarea circulaţiei trotinetelor electrice vizează creşterea siguranţei rutiere, având în vedere, între altele, că din 2016 până în 2019 au fost înregistrate 192 de accidente rutiere în care au fost implicate astfel de vehicule.

"Folosirea trotinetelor electrice a generat foarte multe accidente şi în acest sens MAI a elaborat un proiect de ordonanţă a Guvernului care va modifica şi completa OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin introducerea unor prevederi referitoare la utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice. Ne dorim prin acest proiect creşterea siguranţei rutiere în România prin prevenirea accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice. Proiectul stabileşte norme de conduită obligatorii pentru conducătorii de trotinete electrice", a declarat Marcel Vela, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul MAI.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante