Marcel Vela: Un ofiţer BCCO 's-a apropiat prea mult de infractori'; va fi sesizat Parchetul

Marcel Vela: Un ofiţer BCCO 's-a apropiat prea mult de infractori'; va fi sesizat Parchetul

Un ofiţer de poliţie de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), care apare în mai multe poze şi filmări cu membrii unor grupări de interlopi, a fost scos din activitate şi i-a fost retras accesul la informaţii clasificate, urmând să fie sesizat Parchetul, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, într-o conferinţă de presă.

"Un ofiţer de la Combaterea criminalităţii organizate, despre care aveam date şi suspiciuni că s-a apropiat mult prea mult de infractori, şi nu în sensul de a-i prinde, ci de a-i sprijini, a fost pus la dispoziţia unităţii, i-a fost retras accesul la informaţii clasificate şi va fi sesizat Parchetul", a declarat Marcel Vela.

El a arătat că aceste măsuri au fost luate pentru a elimina orice posibilitate ca acest ofiţer de poliţie să poată afecta în orice fel activităţile Poliţiei.

"Am luat măsurile administrative care se impun la acest moment. Nu tolerez asemenea comportamente. Nu accept ca cei care trebuie să acţioneze împotriva criminalităţii, să elimine infracţionalitatea să fraternizeze cu infractorii", a spus Vela.

El a menţionat că, de la începutul mandatului, i-au fost semnalate mai multe astfel de cazuri, în care diverşi poliţişti fac lucruri "nu tocmai legale".

"Am dispus iniţierea demersurilor pentru operaţionalizarea unei linii telefonice de contact la sediul ministerului, prin care cetăţenii să poată semnala orice tip de astfel de situaţii", a afirmat Vela.

Potrivit acestuia, ofiţerul BCCO Robert Badea era monitorizat şi exista o anchetă pe numele său dinaintea apariţiei unor filme pe YouTube, în care acesta apare alături de membri ai unor clanuri interlope. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”