Marea Britanie: Boris Johnson rămâne mare favorit la şefia conservatorilor, în pofida relatărilor despre viaţa sa privată

Marea Britanie: Boris Johnson rămâne mare favorit la şefia conservatorilor, în pofida relatărilor despre viaţa sa privată

Favoritul Boris Johnson păstrează un avans consistent faţă de rivalul său, ministrul de externe Jeremy Hunt, în cursa pentru succesiunea Theresei May la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului britanic, în pofida unei intense atenţii mediatice asupra vieţii sale private, relevă un sondaj publicat joi, transmite dpa.

Johnson şi Hunt se luptă pentru voturile celor aproximativ 160.000 de membri ai Partidului Conservator.

Câştigătorul va fi anunţat pe 23 iulie.

Johnson este sprijinit de 66% dintre conservatori, iar Hunt doar de 30%, conform platformei de ştiri politice Conservative Home, după chestionarea a 1.279 de persoane.

O dispută domestică între Boris Johnson şi partenera sa, înregistrată de un vecin şi oferită cotidianului The Guardian, a umbrit de vineri campania fostului ministru de externe.

Conservative Home afirmă însă că 'disputa domestică pare să nu fi făcut practic nicio diferenţă în privinţa poziţiei sale printre activişti'.

'Majoritatea membrilor partidului apreciază punerea în practică a Brexitului şi o victorie în alegeri a conservatorilor, iar Johnson este mai bine poziţionat pentru a le furniza pe amândouă', se spune pe site-ul respectiv.

Membrii Partidului Conservator 'tind să vadă în The Guardian un adversar', 'şi, cum acest ziar a scris despre incident, majoritatea membrilor de partid par să nu-i fi dat atenţie', explică aceeaşi sursă.

Reducerea decalajului pare 'o provocare prea dificilă' pentru Jeremy Hunt, care şi-a îmbunătăţit totuşi 'semnificativ' scorul faţă de un sondaj anterior, în care era cotat cu 26%, faţă de 72% pentru Johnson.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...