Marea Britanie: Comori istorice în valoare de peste 1 milion de lire sterline, furate de la Castelul Arundel

Marea Britanie: Comori istorice în valoare de peste 1 milion de lire sterline, furate de la Castelul Arundel

Un rozariu de aur "de neînlocuit", purtat de Maria Stuart, regina Scoţiei, la execuţia ei din 1587, figurează printre obiectele, în valoare de peste 1 milion de lire sterline, furate de la Castelul Arundel, din comitarul West Sussex, vineri seara, informează DPA.

Printre artefactele furate se numără şi nişte cupe ceremoniale oferite de către Maria celui care deţinea la acel moment titlul de Earl Marshal precum şi alte obiecte din aur şi argint.

Personalul a fost alertat de spargere vineri, la ora locală 22:30, după declanşarea alarmei antifurt.

Un autoturism 4x4, despre care se crede că a fost implicat în spargere, a fost descoperit incendiat şi abandonat lângă Barlavington.

"Poliţia caută hoţii care au pătruns în Castelul Arundel şi a furat obiecte de aur şi argint în valoare de peste 1 milion de lire sterline. Vineri, 21 mai, la 22:30, personalul castelului a fost alertat de spargere în urma declanşării unei alarme antifurt", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din West Sussex, adăugând că aceasta a ajuns la faţa locului în câteva minute.

"Obiectele furate au o valoare monetară semnificativă, însă în calitate de artefacte unice ale colecţiei Ducelui de Norfolk au o importanţă istorică incomensurabil mai mare, de nepreţuit", a subliniat un purtător de cuvânt al Castelului Arundel, adăugând că artefactele furate se aflau într-o vitrină aflată pe traseul de vizitare.

Castelul a fost redeschis vizitatorilor marţi, 18 mai.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski