Marea Britanie: Fostul ambasador considerat "prost" de Trump a fost înnobilat

Marea Britanie: Fostul ambasador considerat "prost" de Trump a fost înnobilat

Fostul ambasador britanic în Statele Unite despre care preşedintele american, Donald Trump, a spus că este un "tip foarte prost", şi obligat să demisioneze, a devenit marţi membru al Camerei Lorzilor la recomandarea fostului premier Theresa May, notează AFP.

Kim Darroch, un diplomat de carieră, a fost înnobilat şi făcut pair pe viaţă, o recompensă onorifică acordată de Theresa May la finalul mandatului ei în fruntea guvernului, în iulie. El s-a aflat în centrul unui imens scandal ca urmare a publicării în presă a unor documente confidenţiale deloc elogioase la dresa preşedintelui american.

După aceste scurgeri de informaţii, Donald Trump a afirmat că nu va mai avea "niciun contact" cu Kim Darroch. Înaltul diplomat a demisionat în cele din urmă, nu înainte de a fi primit sprijinul premierului de atunci, Theresa May.

În calitate pe pair pe viaţă, Kim Darroch are permisiunea de a lua loc şi vota în Camera superioară a Parlamentului.

Londra a deschis o anchetă pentru a-i identifica pe responsabilii care au permis publicarea în săptămânalul Mail on Sunday a unor rapoarte confidenţiale trimise de Kim Darroch, în care spunea despre liderul de la Casa Albă că este "instabil" şi "incompetent".

Ambasadorul a descris de asemenea administraţia americană drept "unică în disfuncţionalitatea sa".

Printre alte personalităţi înnobilate marţi, se află fostul negociator al premierului Theresa May pentru Uniunea Europeană, Olly Robbins.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”