Marea Britanie: Partidul Laburist (opoziţie) se va opune acordului privind Brexit-ul, anunţă liderul formaţiunii

Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va vota împotriva acordului privind Brexit-ul în parlamentul de la Londra, a declarat duminică liderul formaţiunii, Jeremy Corbyn, care a descris acordul aprobat în aceeaşi zi de Bruxelles drept ''un eşec deplorabil în negocieri'', informează Reuters.

''Acesta este un acord prost pentru ţară. Este rezultatul unui eşec deplorabil în negocieri care ne lasă în cea mai proastă situaţie. Ne lasă să decidem mai puţin cu privire la viitorul nostru şi pune în pericol locurile de muncă şi nivelul de trai'', a apreciat Corbyn într-un comunicat de presă.

''Din acest motiv, Partidul Laburist se va opune acestui acord în parlament. Vom colabora cu ceilalţi pentru a bloca o ieşire din UE în lipsa unui acord şi pentru a ne asigura că planul alternativ al laburiştilor pentru un acord rezonabil care să unifice ţara va fi pus pe masă'', a insistat el. Este vorba despre un acord care să includă, potrivit lui Corbyn, ''o uniune vamală permanentă, o piaţă unică puternică şi care să garanteze drepturile muncitorilor şi consumatorilor şi protecţia mediului înconjurător''.

Reacţia lui Corbyn vine după ce liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminică în cadrul unui summit extraordinar acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra.

La rândul ei, Arlene Foster, lidera Partidului Democratic Unionist (DUP) din provincia britanică Irlanda de Nord, a ameninţat din nou să rupă alianţa dintre DUP şi Partidul Conservator al premierului britanic Theresa May dacă parlamentul britanic va vota în favoarea acordului privind Brexit-ul.

Ea a atras atenţia că dacă va avea loc un vot favorabil în parlamentul britanic, partidul ei va revizui acordul cu conservatorii lui May, care se bazează pe sprijinul unioniştilor nord-irlandezi după ce Partidul Conservator a pierdut majoritatea în parlamentul de la Londra în urma alegerilor de anul trecut. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume